gre mogoče za sladkorno
Naš mali pobalinček že kar nekaj časa pije full tekočine.Sama niti nisem temu posvečala ne vem koliko pozornosti dokler mi niso drugi začel govoriti da malo preveč pije. Drugače je čisto normalen fantič, pravi navihanec
Za hec sem malo popazila koliko popije in prišla do šokantnega rezultata včeraj poil malo manj kot 5l danse koma 3. Smo pa mu včeraj pri žlahti ki ima diabetes na aparatek 3 ure po jedi zmerili krvni sladkor in je bil 8.8 mol. Meni so sicer razložili da ni panike da jo ima lahko otrok tudi do 11 mol.
ME pa vseeno zanima kako ste sami opazili da gre za sladkorno bolezen. Kakšni so bili prvi znaki?
Otroci
Predvsem se zamislite nad tem kaj dajete otroku jesti.Suha hidratna hrana nedvomno žeja otroka.Več sadja in zelenjave in morda kakšne prehrambene dodatke Gnld bodo uredile to težavo.
Lp
Dušan
Ko je nas sin zbolel za sladkorno, so bili znaki sledeči:
– popil velike količine (pa vseeno ne 5 l. na dan);
– temu primerno veliko odvajal vodo, tudi do 5 x v eni uri; stalno je imel
občutek, da ga tišči na vodo (ponoči je ponovno začel močiti posteljo, ker
ni mogel zadržati vode),
– jedel je normalno, celo malo več in hkrati hujšal,
– slabo se je počutil, ni imel nobene energije in volje,
– tudi videti je bil bolan, koža je bila sivkasta in izsušena,
– vsi ti znaki so si sledili drastično hitro, v kratkem roku.
Lp.
smo danes dobili izvide in je vse v mejahh normalne.
zgleda da je pač navada taka in da pač rabi malo več tekočine.
pa vseeno hvala za odgovor.
Pozdravljeni. Že nekaj časa se počutim katastrofalno. Občasno sem čisto brez energije, težko se koncentriram, imam vrtoglavice, vidno polje se mi zamaje, bolečine imam v zatilnem predelu glave. Ves dan ne čutim žeje, proti večeru pa lahko spijem 2 litri naenkrat, od popoldan ne zmorem ničesar, kot bi bila kronično utrujena. KS po jedi sem si slučajno izmerila je 8.1 ali 7.9 .Večinoma imam nizek pritisk. Ali gre mogoče za začetek sladkorne? LP Pika
Pika, glede na siptome, ki jih zapisala kika (dodala bi samo se poslabsanje vida), najbrz nimas sladkorne bolezni – seveda pa tu nismo zdravniki, tako da ti lahko samo on razblini dvome oz. diagnosticira kaksno drugo tezavico.
Forum je zaprt za komentiranje.