Najdi forum

GOVORILNE URE

Pozdravljeni
Zanima me, če je samo na naši šoli tako,da še ni bilo govorilnih ur. Naslednji teden pa je drugi roditeljski sestanek.Ne zdi se mi prav ,da se bližamo prvi triadi, pa nimamo še nikakršnih informacij o uspešnosti otroka.Po pouku pa sploh ni tako enostavno najti učiteljico.

govorilne ure so ena od obveznosti, ki jih mora učitelj opraviti enkrat mesečno popoldan, na voljo pa mora biti tudi enkrat na teden dopoldan, oziroma po dogovoru. Tako je predpisano s strani Ministrstva za šolstvo. Pokličite tja in se pritožite ali pa najprej kontaktirajte ravnatelja-ico iste šole in se pritožite. sem učiteljica in takšne so moje obveznosti.Učitelj je dolžan na začetku šol leta starše obvestiti o urniku enkrat mesečno pop.govorilnih ur in o terminu dop. govorilnih ur, ter kje se ga najde.

Saj imamo v šolskem informatorju objavo-v prvem mesecu pouka je roditeljski,prve govorilne pa šele novembra. V drugem razredu so se odločili, da
bodo združili roditeljski in govorilne ure. Koliko časa nam bo ostalo,da se pogovorimo z razrednikom po roditeljskem sestanku pa je jasno.

Draga Irena!

Jaz se popolnoma strinjam z ga. Majo. Res je, da morajo biti govorilne ure enkrat mesečno popoldan, kar mora biti napisano tudi v biltenu, katerega morajo ob zašetku šol. leta prejeti vsi učenci, pa tudi t.i. individualne govorilne ure mora imeti vsak učitelj enkrat tedensko, navadno so le te dopoldan. Na šoli, kjer sem zaposljena jaz (sem namreč profesorica) je praksa taka in menim, da bi moralo biti tudi na poli vaših otrok tako. Če ne gre drugače, se obrnite na ravnateljico, ki mora zadeve urediti. Pa veliko uspeha.

Mateja

Jaz ti predlagam da pokličeš kar na šolo pa vprašaš razredničarko če se lahko prideš kaj pozanimat v šolo o otrokovi uspešnosti. Mislim da te nebo zavrnila. Če pa te bo bi dal jaz šolo v časopis, ker takšno ravnanje ni normalno.

Pravijo, da se da rešiti vse probleme na prijazen način. Vendar včasih spoznaš, da ne gre vse tako, kot je za pričakovati.

Jaz ti iz lastnih izkušenj, kot mama, rečem naslednje: Tvoja dolžnost je, da se o napredovanju Tvojega otroka v šoli pozanimaš vsak mesec in naloga razredničarke je, da ti na govorilnih urah odkrito pove, kako tvoj otrok pri pouku in pri posameznih predmetih napreduje. Pokazati ti mora vse pisne preizkuse in se ob njih pogovoriti o napakah. Le tako boste uspešno reševali težave, s katerimi se srečuje tvoj šolar.
Sicer pa so govorilne ure od oktobra do maja in če jih na dogovorjeni datum učiteljica ne more imeti, si pač določi drugega. Ampak ne naslednji mesec! Ta mesec! Svetujem ti: Ne pusti se odgnati in bori se za svojega otroka. Če je potrebno, stopi v stik s socialno službo, ki je na šoli in se pozanimaj, zakaj je tako.

Veliko uspeha ti želim.

Govorilnih ur za celo šolo v oktobru ni.Včeraj sem uspela dobiti razredničarko.Pogovorila sem se o otrokovem uspehu,roditeljski sestanek pa bom izkoristila, da načnem to temo, saj mislim, da moti tudi druge starše, da do novembra ne vedo,kako napredujejo šolarji.

Katera šola je to?

New Report

Close