Gosta prozorna sluz po spolnem odnosu
Spoštovani,
noseča sem 23 tednov (9. 9. 2024 PDP). Takoj po spolnem odnosu sem na toaletnemu papirju opazila kar obilno gosto prozorno sluz, ki je v taki obliki in količini še nisem. Sluz se med prsti vleče in se ne pretrga. Strah me je, da ne gre za prezgodnje luščenje čepa. To je moja prva nosečnost, ki pa že od začetka poteka brez težav, počutim se zelo dobro, tudi meritve ploda so normalne, prav tako plod vsakodnevno aktivno čutim skozi ves dan.
Zanima me, ali je možno, da je to lahko znak prezgodnjega luščenja, ali gre zgolj za gost izcedek, povezan s spolnim odnosom. Izcedke, ki nimajo ne vonja ne barve drugače vsakodnevno opažam na dnevnem vložku, kar pa je menda normalno.
Hvala za vaš odgovor in prijazen pozdrav!
Spoštovani,
takim opažanjem zelo težko, oziroma sploh ne moremo ocenjevati pomena brez osebnega pregleda, saj je razpon normalnega pri izcedkih v nosečnosti prevelik in se v velikem delu prekriva s patologijo. Če vas torej skrbi glede tega, predlagam dvoje. Kot prvo prenehajte s spolnimi odnosi in se dogovorite za izreden pregled pri svojem ginekologu.