Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Gosta kri

Gosta kri

Pozdravljeni,
Moj sin je bil rojen z gosto krvjo oz policitemio ali mi lahko malo bolj pojasnite kaj je to in zakaj do tega pride?
Plus zanima me ko sva bila na pregledu po 3 tednih v ljubljani mi je pediatrinja rekla da se na uz glave vidijo še vedno majhne žilice ampak da ni nič narobe ampak vseeno da bo napisala na izvid..kaj so te žilice ali je to normalno?
V Kranju so prepozno reagirali bil je že čisto dehidriran in modrovijoličen zato sva morala v LJ na neonatalni oddelek kjer je dobil infuzijo in bil pod lučko.

Zakaj se nekateri dojenčki rodijo s pregosto krvjo, ni mogoče pojasniti, se pa pogosteje pojavlja pri nekaterih stanjih, opisanih v spodnjih povezavah. Običajno gre za prehodno stanje, pri katerem zdravljenje, razen dovajanja tekočin, ni potrebno in se kasneje ne pojavlja več.
Kaj pomenijo najdbe pri UZ glavice, vam ne znam pojasniti, saj gre za specifično terminologijo in pojave, ki jih opisujejo in pojasnijo tisti, ki to preiskavo delajo.
https://www.msdmanuals.com/home/children-s-health-issues/blood-problems-in-newborns/polycythemia-in-the-newborn
https://www.uptodate.com/contents/neonatal-polycythemia
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=5268035

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close