Najdi forum

gorsko kolesarjenje

Ima kdo kakšen predlog za kakšen predlog za kakšen dober gorsko kolesarski izlet? Na gorenjskem mi je zmanjkalo idej 🙁

v zameno lahko ponudim kakšen izlet od tukaj 🙂

Golte, Menina, Velika planina, Mrzlica, Kum, Raduha, Smrekovec, ….
Manja

Hvala za ideje, kar nekaj si jih navrgla :), kaj veš obstaja kakšen vodniček al pa opist teh variant?

Dober vodnik za Gorenjsko je “Večko/Maher – Gorenjska, gorskokolesarski vodnik”, za področje SV Slovenije pa “Peter Kranjec – Štajerska in Koroška”. Če si pa bilj zagnan gorski kolesar, pa verjetno že poznaš “Strme kolesnice” od Paternuja. Sicer pa, zemljevid v roke in gremo…

za gorenjsko ni panike 🙂 strme kolesnice seveda poznam, je pa tako s temi izleti v vodničkih, težko je ločiti zrnje od plevela,..

Toplo ti priporočam panoramsko cesto nad Logarsko dolino ozirama pod Olševo. Zelo zelo lepi razgledi. Po želji jo podaljšaš z obiskom Koprivne in Tople nad Črno na Koroškem.

najlepša hvala za nasvet, si moram za kak vikend čas vzet pa priti, kolk km pa je?

Pridi na Štajersko. Obilo možnosti. Kolega je že opisal Panoramsko cesto, tu je še Podvolovjek in Velika Planina iz Savinjske smeri, Menina pl., pa še nekaj idej: Rogla in celotno Pohorje, Kal, Mrzlica, Kum, Šmohor, Lisca, Čemšeniška pl. in še, in še… Sezona se sicer počasi izteka, pa vendar se velja potruditi in izkoristiti lepe jesenske dni…

Če štartaš v Logarski, preko Matkovega kota, preko sv. Duha, je do zgornjega Slemena (najvišja točka) po moje okrog 30, 35 km (res ne vem točno), nazaj pa lahko greš po isti poti ali pa do Bukovnika in se od tam po krajši (a strmi) poti spustiš v dolino v Solčavo. Dolino Tople pod Peco ti pa tudi priporočam, je pa vzpon iz Črne kar dolg in hud!

Res bom prišel, sezona je pa sedaj najlepša :)) no letos je bilo tudi poletje mrzlo…

Mogoče je bolje, da kupiš planinsko karto Kamniško-savinjske Alpe ali pa izletniško karto Zgornja Savinjska dolina in greš na pot. Vodnike pa si sposodi v knjižnici.
Mogoče še ena dobra tura: iz Tuhinjske doline na Menino in preko nje do Bočne, pskozi Zadrečko dolino, Mozirje, nazaj v Tuhinjsko dolino.
Manja

hvala za ideje, sedaj pa rabim samo še lep vikend :), če se lahko oddolžim z kakšnim izletom z gorenjske pa kar z besedo na dan
Iztok

Se mi kdo pridruži pri kolesarjenju?

da se ne bom sam izgubil 😉

Z veseljem, samo povej kako hitro družbo želiš. Bojim se, da voziš prehitro za gospodične in jim lahko uideš. Pa cao

Izlete se gre lepo počasi za užitek 🙂 tako da ni panike, odkod pa si?

Tudi jaz rabim druzbo za kolesarjenje.
Manja

Se strinjam s teboj. Sem pa gorenjka. Daj povej prosim voziš ti gorsko kolo in premaguješ prav tiste gorske poti. Moje kolo ni glih gorsko. Aja a si tud gorenjec?

….mislim, da si. Lohk bi se kdaj kaj videl na kolesu. Kaj meniš?

Aha, z gorenjske sem, sorry za dolg reply sem bil odsoten čez vikend. Za kakšno turo bi se blo pa fajn dogovort, lahko se zmenmo tukaj za kakšno al pa na štajerskem? 🙂

New Report

Close