golota na zdravniškem
Zaradi suma na vnetje slepiča sem bila pred časom na urgenci , kjer mi je bilo zelo nerodno na pregledu, kajti ko sem se vlegla na mizo za pregled mi je sestra naročila da potegnem spodnjice do kolena in dvignem majco do prsi … potem sem tako ležala na mizi čakajoč zdravnika . v ordinaciji je bila še sestra , zraven je sedel nek fant vrjetno medicinski brat ki me je pospremil v ordinacijo … onadva se pogovarjata in me gledata , vmes pijeta kavo zdravnika pa ni bilo od nikoder vsaj 5 min …. ko je prišel zdravnik me je na hitro pretipal in me na koncu prosil da se vležem še na bok in šel z prstom še v zadnje črevo spredaj pa tipal trebuh ….seveda v ordinaciji pa še vedno vsi trije…. se mi zdi da bi bilo lahko malo več intime na urgenci … ima še katera podobno izkušnjo?
Anonimno 7096, 26.10.2021 ob 13:39
bila sem na pregledu zaradi hemoroidov in je bilo precej ponižujoče… spodaj slečena , na mizo na kolena… nagniti naprej …..potem so si pa od zadaj ogledovali situacijo dva zdravnika in sestra … pa s prsti not….. tipali itd…
Prosila bi koga da gre na pregled namesto tebe ,;)
Ma…ne vem kje je tu profesionalnost. A je res tko težko razumet da ste vi tega navajeni ena 15- letnica na mizi pa ni ? A je res tok težko to prepoznat in vržt čez eno rjuho da bi se pacient bolš počutil. A je res tko težko in neprofesinalno razumet da ste tam plačani zaradi pacientov in ne obratno? Aja takega razmišljanja niste navajeni…