gnojno vnetje po odstranitvi zoba
Pozdravljeni,
18.6.2013 sem imela bolečo spodnjo osmico in sem šla na puljenje k neki privatnici v tujino, ki mi po puljenju ni predpisala antibiotika in ni delala sterilno. Bolečine so bile močne, ampak sem jih s tabletami lahko omilila. 17.7. 2013 pa se mi je vnela še spodnja sedmica, ki sem jo šla pulit k moji osebni zobozdravnici tukaj v Slo. Pred tem, sem opravila še slikanje zoba. Težave so se pojavile takoj po puljenju, ko je popustila anestezija in so se pojavile nevzdržne bolečine. Predpisala mi je tudi antibiotik Amoksiklav 1000 mg, sedaj pijem že drugo škatlo. Danes, mi je zobozdravnica tudi očistila rano, ker se pojavlja gnoj v rani. Danes, en teden po drugem puljenju, imam še vedno nevzdržne bolečine, nobena tableta več ne pomaga. Usta lahko odprem samo za en prst, boli me cela leva stran obraza, že en teden ne jem in ne spim. Ne vem več kaj naj naredim. Zanima me, če so te težave normalne da se pojavljajo en teden po posegu? Naj še omenim, da sem stara 53 let in še nisem imela takšnih težav.
Pozdravljeni,
težave, ki jih opisujejo ne nakazujejo normalnega celjenja rane. Če so se bolečine in nevšečnosti po zadnjem posegu pri zobozdravnici zmanjšale, potem je vse ok, sicer vam priporočam obisk oralnega kirurga.
Srečno.