gnojno vneta ušeska
Pozdravljeni!
16 mesečni sin je danes začel že s peto terapijo z antibiotikom. Že petič v pol leta se mu je razpočil levi bobnič, iz katerega iztega gnoj. Prvič sva bila hospitalizirana, kjer je prejemal antibiotik v žilo, ostale štirikrat pa sva antibiotik jemala doma. Predvčerajšnjim smo ga cepili proti pnevmokoku, zvečer je imel vročino do 38.4, včeraj je ilo že vse v redu. Tudi danes ni bilo ne vročine, ne slabe volje, sin normalno je, pije, je živahen in dobre volje. No malo prej pa sem zopet opazila izcedek iz ušesa. Mož ga je že peljal k pediatrinji, ki bo zopet predpisala antibiotik. Tako smo dejansko brez antibiotika največ pet dni, ko se vnetje zopet ponovi.
Kaj še lahko storimo?
Naj povem, da nosek redno čistimo in izvajamo vse potrebne ukrepe, da bi bil nos prehoden….čistimo s fiziološko, sesamo z aspiratorjem, dajemo operil, tudi tobrex….tako da z nosom ni težav, je vedno prehoden.
KAj lahko ta ponavljajoča vnetja pomenijo za njegov levi bobnič?
Ali lahko to vpliva na njegov sluh?
Kaj pa tako pogosto jemanje antibiotika, ali lahko ima kakšne posledice?
Zakaj se mu ta vnetja tako pogosto ponavljajo?
Vem, da sem vas zasula z vprašanji, vendar sem že čisto obupana, in se mi zdi ,da se vrtimo v začaranem krogu.
Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem.
Žalostna mamica
Spoštovana mamica!
Žal, včasih človek ne more nič več narediti, kot tisto kar že dela. Če se vnetja zdravijo, potem ni pričekovati, da bo imel posledic. Bolje bi bilo, da ni vnetja ali teh antibiotikov, vendar če je stanje tako, potem je to vse potrebno. ko bo 2 leti star, pride v poštev odstranitev žrelnice, ki zelo pogosto zapira Evstahijevo cev in se zaradi tega srednje uho ne “prezračuje” in je to najbolj pogost vzrok za pogosta vnetja ušes. Do takrat pa še naprej tako skrbno čistiti nos.
LP IB.