Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Gnoj v jeziku

Gnoj v jeziku

Pozdravljeni!

V avgustu sem si dala v jezik (direktno čez mišico, desna stran jezika, postrani; telo jezika; ne vem, kako je to po latinsko) piercing. Poseg je bil opravljen strokovno (seveda z iglo), brez problemov pri priznanem piercerju. Bilo je vse ok, tudi celilo se je normalno.

V sredini novembra pa sem ponesreči pojedla bunkico od uhana (uhan v obliki rinkice). Bunkica se je normalno izločila. Ker nisem imela rezervne bunkice, sem piercing odstranila. Luknji (spodaj in zgoraj na jeziku) sta se zacelili normalno (nista več vidni).

Vendar sem pred kratkim (teden nazaj) zatipala v jeziku (kjer je bil prej uhan, luknja čez jezik) trdo, nebolečo bulico. Piercer je dejal, naj obiščem zdravnika.

Mene pa zanima, ali je ta bulica posledica zacelitve/brazgotinasto tkivo? In, ali obstaja UZ jezika oz. kakšna podobna preiskava? Ne bi rada šla na punkcijo/odvzem vzorca, razen, če res ni druge vrste preiskave. Pa, če mi lahko opišete, kje opravljajo UZ jezika (če ga), in kakšni so postopki pri biopsiji jezika (lokalni anestetik, kje to opravljajo) ter pri UZ.

Vem, da je nenavadno vprašanje, vendar bi rada slišala/prebrala še drugo mnenje. Zdravnika imam čez 2 tedna, če bo vse po sreči (odsotnost zaradi angine).

hvala lepa in LP

Če je v jeziku le zatrdlina, vi pa nimate težav – bolečine potem je vse v redu, gre le za brazgotino, ki bo počasi izginila ali pa postala manjša. Če pa ste opazila gnoj (v naslovu sporočila!) in imate težave potem je bolje, da obiščete zdravnika. Preiskave pa niso potrebne.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close