Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Gluten-ali mleko,simtomi, POMOČ

Gluten-ali mleko,simtomi, POMOČ

Ojla deklice!

Spet se obračam na vas v upanju da mi boste lahko pomagale. Moj sine je star 13 mes. in točno pred enim mes. so se začele težave. Zvečer( ponoči ) se je začel prebujati ( tudi do 11 na noč ), se zvija,joka,napenja ga ( prdi) in zaspi samo tako, da pokrči nogice pod trebušček. Že en mesec sploh ne spi drugače kot na svojih nogicah pod trebuškom, s tem, da prej ni nikoli spal na trebušču. Z omenjenimi težavami sva šla do zdravnice, ki nama je dala kapsule lineks 2x dnevno v upanju, da gre najverjetneje zgolj za reakcijo na kravje mleko, ki ga mogoče ne prebavi najbolje. Svetovala mi je da naj se zaenkrat izogibamo le mlečnim izdelkom, kašice pa naj mu pripravljam z prilagojenim mlekom, kar sedaj že dva dni počnem. Če po petih dneh ne bi bilo boljše, je zdravnica omenila, da obstaja možnost da gre za netolerantnost do glutena, še posebej ker ima njegovo blato kisel vonj in v tem primeru sledijo preiskave.
Po dveh dneh je rezultat tak, da se zbudi le 3 krat ponoči, še vedno pa ga napenja in jamra in jokca. Mene pa že zelo skrbi!

ZATO VAS prosim če mi lahko katera pove, kakšni so znaki alergije na mleko in kako zgleda če gre za netolerantnost do glutena. Jaz upam da gre zgolj za prehodno reakcijo na mleko, ki bo minila in si sploh ne upam pomisliti, koko bo če gre za gluten.
Naj povem še da prehrane nismo od 11 mes. nič spreminjali, da je alpsko mleko 1.6 razrečeno z vodo jedel le z kašicami, da se še vedno dojiva in da ima občasno flekce-rdeče pikice okoli ust, po nogicah in ritki.

Upam da me boste lahko kaj potolažile!
Za vse odgovore sem že v naprej hvaležna!!!!

pozdravljena,
alergija na mleko se lahko kaže na mnogo načinov. Pri moji hčeri se je začelo pri treh mesecih s krčki, zelenim smrdečim blatom in izpuščaji. Pri dobrih dveh letih pa se je zgodilo, da se je pričela dušiti, ko je bila v kuhinji v času, ko je mleko prekipelo. Na žalost je znakov alergij ogromno…
Svetujem dieto brez mleka (vsaj 3 tedne) v tem času pa opazujte otročka, vsekakor pa bi prosila za napotnico za alergologa.

čimmanj krčkov in veliko mirnih noči

lp, Tjaša

Draga Krofek,
če ima tvoj otroček aleergijo na mleko, je lahko problematično tudi prilagojeno mleko, saj je le to narejeno iz kravjega. Zato izloči iz njegove prehrane prav VSE mleko in mlečne izdelke. Uživa lahko le posebna mleka (npr. tista na bazi soje).

Znaki alergije na mleko so številni in različni (prebavne težave, driska, kolike, solzenje in sluz, izpuščaji po telesu, otekline,…). Moja deklica reagira na mleko celo z anafilaktično rekacijo.

Intoleranco na gluten se ugotavlja s preiskavami krvi in črevesja na gastroenterološkem oddelku Pediatrične klinike. Najpogosteje imajo takšni otroci penasto, zelo smrdeče blato, ne napredujejo pri rasti, imajo močno napihnjen trebušček, karies zobkov,….

Krofek, ko boš mleko in mlečne izdelke POPOLNOMA izločila tako iz tvoje kot iz otrokove prehrane, se naj bi izboljšanje videlo v tednu ali dveh, pri nekaterih celo treh tednih.

Pri nas je bila tipična klinična slika za celijakijo (intoleranca glutena), brez kožnih sprememb, nobenih tipičnih znakov alergij.
Po preiskavah: alergija na jajce in laktozna intoleranca – kot kaže zdaj le prehodna, zaradi vseh tistih drisk. Po strogi dieti je deklica čisto druga. Spi cele noči, mirno kot polhek, čez dan živahna – v času težev je bila čisto apatična in brez energije. V mesecu in pol pridobila dva kilograma. Prej jih je imela pri 16. mesecih in višini 80cm le 7.
Čim prej na teste. Pa ne se bati, kakršne koli spremembe v življenju. Otroci to vzamejo z manj problemi, kot starši. Nam je dieta prinesla še več zavesti o zdravem prehranjevanju – pa smo že prej kar ahtali.
Boš videla, karkoli je vzrok težavam, samo da boste vedeli, kaj je, se boste lažje spoprijeli. Najtežje je biti, kjer ste zdaj, ko ne veste kaj je vzrok.

Želim vam vse dobro!!!

Samo v vednost – Otroci do drugega leta naj ne uživajo alpsko mleko, ampak navadnega, tistega, katerega morete prekuhati. Svetujem vam, da se najprej izognete mleku in vsem mlečnim izdelkom. Če po tednu dni ne bo nobene spremembe, pa izločite še vsa živila, ki vsebujejo gluten.
Mogoče samo še za tolažbo, kislo smrdeče blato še ni znak za celiakijo, bi nas bilo preveč s to diagnozo.
Pozitivno mislite in stvari se bodo uredile, kot se morejo…

Lep pozdrav…

Drage deklice!

Hvala za pojasnila in vspodbudne besede. Včeraj smo dobili napotnico za alerologa in odvzem vode. Naročena sva 7.6., kar je meni sicer pozno, po 2 mes. več ali manj neprespanih noč, ampak prej baje ne gre.

No če katera pozna kakšno-ga alerologinjo-ga pri katerem bi prišla čim hitreje na vrsto naj mi to prosim sporoči.

HVALA vsem!
LP!!!

Še eno opozorilo:
Pazi na to kaj ješ, ker je mleko v prahu prisotno v tisoč stvareh na katere sploh ne pomisliš, potem je tu še maslo (biškoti, peciva, itd.)!
pri alergiji na mleko je potrebno biti natančen.
Naša deklica je dobila kreče, ko sva se še dojili, če sem pojedla kakšno stvar, kjer so bili samo sledovi mleka v prahu!

Holaj!

Za našo deklico smo potrebovali dobro leto in pol, da smo pogruntali, da gre za alergijo … Glavna izkušnja iz vse prestanega pa je: če želite ugotoviti, ali je res (npr.) mleko, je treba res paziti, da ni v NOBENEM živilu, ki ga bebe dobi, RES NIČ iz mleka. Če boste zelo pozorni na slovenske prehrambene izdelke, je notri vsaj kakšna mlečna kislina, mlečne bakterije ali laktoza. Lecitin je ponavadi sojin, včasih pa tudi mlečni. Mimogrede, hčeri sem želela dati neki res hipoalergeni pripravek, pa je nanj dobila hudo reakcijo. In v kisli repi in kislem zelju (ampak za to je najbrž še prezgodaj 🙂 je MLEČNA kislina!

Z glutenom nimam nič izkušenj, mi je pa neka mamica povedala, da se je treba tudi pri navadnem rižu prepričati, da res nima glutena, ker riž menda posipavajo z njim, da se ne razkuha …

Veliko sreče!

Alergijo na kravje mleko ima vse več otrok. To tudi ni čudno, glede na to, kaj počnemo iz narave. Če bi imeli doma kravico, ki bi se pasla na pašniku, verjetno otrok na njeno mleko ne b i bil alergičen. Dokler pa bomo kupovali mleko krav, ki živijo na farmah, polne antibiotikov in umetnih hranil, bo tako in še huje. Sama prodajam domače kozje mleko osebam, ki imajo alergične otroke. Naj vas potolažim, otroci ga zelo radi pijejo, iz njega lahko naredite sami jogurt, ki je izreden, z malo več znanja pa tudi odličen sir. Lahko delate pudinge, kašice, sladice, vse kar želite. Kozje mleko lahko kupite v trgovini ali pa ga dobite pri katerem rejcu. Ljudje se raje odločajo za domačega. Tako, da nikar ne obupajte, vse je rešljivo!

New Report

Close