Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija gluhost in vrat

gluhost in vrat

Spoštovani,
v osnovni šoli so mi ugotovili rahlo naglušnost, ki pa se je do sedaj, do 49. leta starosti, slabšala do 92% po F. Imam vprašanje, ki se tiče mojega vratu. Ko ležem na trebuh, za cca 20-30 sekund izginejo vsi zunanji zvoki, slišim samo močno bitje srca v vsej glavi. Nato se spet vzpostavi normalno stanje in spet slišim običajne zunanje zvoke, ne da bi spremenila položaj.

Ta pojav me prav tako spremlja od otroštva, zato sem ga jemala kot samoumevnega in nanj sploh nisem bila pozorna. Tudi na pregledih za sluh ga iz istega razloga nikoli nisem omenila. Sluh se mi še vedno slabša, tudi tinitus je vse močnejši.

Kaj se zgodi z vratom, žilami, da pride do opisanega pojava? Predvsem pa, ali je možno, da bi bil vzrok za mojo gluhost tudi povezan s tem pojavom v vratu? Na pregledih namreč nisem uspela izvedeti,kje je vzrok/okvara za mojo gluhost. Zavedam se, da brez pregleda ne morete dajati nekih zaključkov, me pa zanima, ali obstaja vsaj teoretična možnost za povezavo z gluhostjo, zaradi katere bi se morda ponovno prijavila na pregled in iskanje možnosti, da ohranim vsaj ta sluh, ki ga še imam.

Lep pozdrav!

Spoštovani,

glede na zgoden začetek težav in slabšanje gre pri vas verjetno za genetski vzrok. Žal ne znamo ustaviti nadaljnjega slabšanja, lahko vas le rehabilitiramo s slušnimi aparati in ko ti ne bodo več koristili, s polžkovim vsadkom.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close