Najdi forum

glivice med prsti

Pozdravljeni!
Ali pozna kdo kakšen preizkušen recept za ozdravitev glivic med prsti?

Hvala in lep pozdrav!

Jabolčni kis z dodatkom grenivkinih kapljic (grenifit) ali čajevca (tea-tree oz. teebaum) – iz tega (in mlačne vode) si pripraviš kopel za noge. Grenifit se dobi v lekarni, čajevec pa na stojnicah. Če v nekaj dneh ne bo učinka, bo pa treba s kakim mazilom.

Pa, seveda, splošni ukrepi:
-pazi, kje hodiš bos (najbolje nikjer)
-ne briši se več kot enkrat v isto brisačo, pa vedno od zgoraj navzdol, da ne razneseš glivic še kam drugam
-menjuj čevlje, da se od enega do drugega nošenja dobro posušijo
-po možnosti večkrat menjaj nogavice, ki naj bodo obvezno bombažne
-po umivanju namaži noge s kremo, da se koža ne izsuši in ne poka
-če je že razpokana, uporabi nekaj za celjenje (jekoderm, bepanten, otroško mazilo)
-uživaj čim manj sladkorja in belega kruha

Upam, da bo pomagalo.

sol za noge od Justa, tea tree olje od Justa in krema, ter krema za noge , pa še en spray za noge od Justa obstaja ki deluje protigljivično- tak recept poznam jaz in sem tudi že na mnogih videla da deluje

pa še to : pri gljivicah se lahko pomagaš tudi z dodatkom kroma – niža nivo sladkorja v krvi in seveda z ogibanjem hrane ki futra gljivice (sladkor, kvas..) , pa kak dober probiotik (Vita biosa npr.) ..

Lamisil krema, dobiš jo v lekarni brez recepta. Tile ‘zeleni’ recepti so pa samo za preprečevanje, saj ti pravih glivic ne bodo odpravile.

Tina T, ali si ti že kdaj imela glivice????????????? , kako si jih odpravila, če v zelene recepte ne verjameš.????, jaz jih z belimi receptni nikakor nisem mogla odpravit, pa mi jih je zdravnik menjal namjmanj 4 , dokle nisem uporabila recept “zeleni” in sicer takok, kot ga je opisala RINA9 . JUSTV.

Tea tree krema od Justa…..moji hčerkici je samo ta krema pomagala, medtem ko sta bila pediater in dermatolog oba v megli. LP

Hja, tako je… TinaT, na lamisil tudi jaz prisegam. Deluje, pa še srbenje malo ublaži, se mi zdi. Nekateri pač rajši najprej poskusijo z zelišči, kar se mi ne zdi nič narobe.

Bolj narobe se mi zdi, da velika večina ljudi, kar jih poznam, pri odpravljanju glivic ni dosledna, potem pa razlagajo okrog o nesposobnih dermatologih itd.

No, v našem primeru je bil dermatolog več kot nesposoben, saj je izjavil (v nasprotju z pediatrom), da se njemu to sploh ne zdijo glivice (mislim….ne zdijo se mu), ampak da se moji hčerkici po vsej verjetnosti dela znamenje. Mater, me je skoraj kap, da bi vi videli, kakšno znamenje bi to bilo……dva velika fleka na hrbtu in pa po celi notranji strani desne rokice vse do dlani. Vtrgal me je za 12,000 sit, ki pa sem jih seveda vrgla vstran, saj ni bilo popolnoma nobenega haska. Pa še razjezilo me je, da je skoraj pol ure iskal po knjigi, kaj bi to bilo. Dermatolog pa tak!!! Seveda je imel pediater prav, da so glivice, samo pozdravit jih ni vedel oz. bile so zelo trdovratne in niti kreme, ki tanjšajo kožo (Locoidon) niso pomagale.

Ampak na srečo zasledim na tem forumu o Tea tree kremi in sem jo takoj kupila, saj sem medicinske zadeve proti glivicam že vse sprobala. In ta krema je pomagala v enem tednu. Glivic skoraj več ni bili, po dveh tednih pa so popolnoma izginile. Zdaj je od tega minilo že več kot en mesec )ko jo več ne mažem) in čisto nič ne kaže, da bi se kaj vrnilo. Ne vem no, ampak jaz sem prepričana, da dermatologi tudi niso vse vedi in se marsikdaj znajdejo v megli.

Smo dali skozi nekaj podobnega, le da imam boljše izkušnje z dermatologom in slabše s pediatrom.

Z več strani sem tudi slišala, da čajevec (tea tree, teebaum, Camelia sinenis) pomaga proti glivicam… pa niti ni treba, da na steklenički piše Just, zato sem ga že v privem postu navedla kot eno od možnosti.

Še vedno pa trdim, da smo ljudje za določene zadeve skrajno nemarni in neodgovorni. Vsi si veselo obuvamo “copate za goste”, ko pridemo h komu na obisk. Vsi imamo kopalniške preproge, ki ležijo (vedno vsaj malo vlažne) tudi po cel teden pred kadjo. In marsikdo uporablja mazila proti glivicam dva ali tri dni, toliko, da popusti srbenje, potem pa ne več. Verjetno se boš strinjala z mano, da v takih primerih nobena rožica in noben zdravnik nista dovolj dobra.

New Report

Close