Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija glivice ?

glivice ?

Pozdravljeni,

stara sem 26 let in bom kmalu imela operacijo in sicer septoplastiko. Zanima me, v kakšni anesteziji se običajno izvaja in kako dolgo se ostane v bolnišnici? Kako je z zdravljenjem oz sam potek njega?

Nekaj informacij sem že pridobila: po operaciji imaš v nosni votlini tampone (3-6 dni), dejanski učinek se pokaže po 6 mesecih, bolečina izgine v 14 dnevih…

Sklepam, da bom glede na starost dobila lokalno anestezijo in šla dan po operaciji domov. Je moje sklepanje pravilno oz. sploh upravičeno?
Ali lokalna anestezija pri septoplastiki res zelo boli?

Hvala za odgovore in lep dan.

Spoštovana!

Lokalna anestezija boli, kot vsaka injekcija na nekoliko bolj občutljivo mesto (enega več, enega manj – vse je odbvisno od psihe). Tampone mi pustimo v nosu dva dni in je človek v tem času v bolnišnici (lahko pa se drugače izmenite z operaterjem).

LP. drIB.

Pozdravljeni!

Ali v primeru, da se pojavita oteklina in gnoj v ušesu, lahko gnoj odteče iz ušesa sam od sebe ali je potrebno na pregled na orl?

Imam deviacijo nosnega septuma , ali bi se mi po septoplastiki izboljšale bolečine v sinusih, ki jih imam vsakokrat mesečno. Kakšne so vaše izkušnje in mnenje?
Hvala in lp

Sama se nisem zdravila adekvatno, od takrat imam stalne težave s sluhom, šumenjem in zvonjenjem v ušesih. Res da sem si sluhovode do krvi razpraskala. Ali se mi lahko še sluh povrne do te mere da bi normalno funkcionirala seveda ko preneham s praskanjem.
Vse dobro vam želim! Zvončica

New Report

Close