Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija glivice

glivice

Pozdravljeni!

Imam en problem, ki me muči že skoraj dva meseca. Bila sem pri zdravniku zardi drobnih mehurčkov oz. pikic na obeh rokah to me zelo srbi, ko pa si to spraskam me pa peče. Rekla mi je da so to glivice in mi dala kremo lamisil in mi nič ne pomaga.
Prosim če mi pomagate ker je to zelo moteče.

Lp Barbyp

POzdrav!

Vzrokov in diagnoz za pikice na rokah je lahko veliko, tako tudi različnih terapij.

Težko bom pomagal po tej poti.

KOntaktna alergija, atopični dermatitis, dertitivni dermatitis, luskavica, dishidroza…. so le diagnoze, ki mi pridejo na pamet glede na opis.

Potrebno bo pač zamenjati terapijo , ali pa obiskati dermatologa.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Spet vam pišem ker z mojimi rokami ni nič bolje. Znova in znova se mi pojavljajo mehurčki in potem ko me srbi si to spraskam in roke imam čisto rdeče in to me zelo peče. Imam tudi devet mes. starega sinčka in se bojim da bi se tudi on nalezel. Dermatologa na Jesenicam imam šele avgusta a do takrat ne bom zdržala ker me tako peče in srbi in me moti kar delam z rokami. A bi se lahko kej prej naročila pri vas ker preprosto ne zdržim več?
Hvala že v naprej
Lp Barbyp

Pozdravljena!

Sicer nisem noben zdravnik, pa vendar bi ti lahko mogoče pomagale kapljice GreniFit (izvleček iz grenivkinih pečk), ki jih lahko brez recepta kupiš v lekarni. Moji sestri so pomagale pri podobnem problemu, le da je bilo to na podplatih. V lonček naliješ do 2 prsta visoko malo mlačne vode in dodaš od 10 do 15 kapljic GreniFita, premešaš, nato pa si raztopino, na sveže očiščeno kožo, večkrat dnevno naneseš z vato (ali vatirano palčko). Moji sestri je to pomagalo v roku 1 tedna. Sama pa sem imela na nogi kot nekakšno bradavico oz nekakšno zadevo v obliki kroga, malo tršo in bolečo, v večih plasteh, ki ni in ni hotela izginiti tudi več let, pa sem si jo v mesecu dni odpravila s temi kapljicami. Obstaja tudi knjiga o teh kapljicah z “recepti” kako jih pripraviti pri različnih “nadležnostih”, ker so vsestransko učinkovite. Vendar pa, če boš zase vprašala v lekarni, če pomagajo, ne vem, če ti bodo odgovorili pritrdilno, tudi moji sestri niso. Sama pa ti lahko iz prve roke povem, da znajo pomagat tako pri tvoji težavi, kot tudi pri bradavicah, pri mozoljih, pri mastnem lasišču, pri prhljaju,…

Upam, da sem ti malo pomagala.

LP,
Kate

New Report

Close