Najdi forum

Gleženj

Spoštovani,

na nogi sem v predelu gležnja zatipala bulico, zato sem opravila RTG gležnja, v izvidu pa je med drugim pisalo naslednje:
“Subhondralna skleroza kalkaneusa v področju spodnjega skočnega sklepa. Os trigonum, bipartitna os peroneum (razvojna varianta). Strukturno je prikazan skelet primeren.”

Ali mi lahko, prosim, razložite, kaj to pomeni? Zdi se mi, da se je bulica v zadnjem času povečala. Ali je potreben še kakšen dodaten pregled?

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam

 

Spoštovani!
Imate dodatno koščico (os trigonum), ki je anatomska varianta in se je ne tipa pod kožo. Tako da ta bulica verjetno ni ta dodatna kost. Najverjetneje gre za ganglion, zato opravite MR preiskavo, da se to potrdi. Ganglion je benigna lezija, v bistvu cista, ki se je izbočila iz sklepa in vsebuje gosto tekočino. Ponavadi se to punktira, operacije so redke.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close