Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glavoboli, hrbtenica

glavoboli, hrbtenica

Lepo pozdravljeni!

Po več letih od prometne nesreče ne vidim izhoda. Po zašitju raztrganine na obrazu, sem po nesreči bila tri tedne v komi. Spomin se mi je povrnil – z novim učenjem, kjer sem opazila vrzeli. Novo učenje mi vzame precej časa oz. moram beležiti podatke, ki jih ne smem pozabiti doma in v službi.Hrbtenica me grozno boli pod vratom in v spodnjem delu. Rentgensko slikanje ne pokaže nič. Glavoboli so katastrofalno močni, vsak dan se ponavljajo, miselno odpovem po službenih naporih, se ne zberem več, sem zelo občutljiva. Delam skrajšan delovni čas, kar me delno rešuje, zelo hudo je popoldan doma z razdražljivostjo, občutljivostjo, odnosi z otroci in možem… Prosim, svetujte mi, kako si naj pomagam.

Hvala vnaprej in lep pozdrav!

Maria

Spoštovani!

Imate dve skupini težav: glavobole in motnje miselnih dejavnosti, ki so posledice pretresa možganov in vas bodo verjetno spremljali še dlje časa. Na žalost druge pomoči kot potrpljenja z vaše strani in razumevanje s strani vaših domačih in sodelavcev ni. Ostali vas morajo na nek način v najtežjih trenutkih razbremeniti.

Težave s hrbtenico so verjetno posledica poškodbe mehkih delov – vezi, kit in mišic, ki jih na rentgenskih posnetkih ni mogoče videti, lahko pa povzročajo opisane težave. Tu si lahko pomagate z vajami, razgibavanjem in občasno z zdravili.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close