Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glavobol

glavobol

LP
Že kakšni 2 leti imam čudne glavobole. “Seka” me po celi glavi enkrat na desni drugič na levi od spredaj od zadaj največ pa ob sencah 1x na mesec je zelo huda bolečina vendar mi je bolje če vzamem 3 tablete lekadol. V zadnjem letu pa se mi zdi da me glava boli vsak dan vendar je bolečina zelo majhna tako da me sploh ne moti preveč ampak tako da sem se začel zavedat šele sedaj. Mislim da včasih nisem imel takšnih glavobolov bili so drugačni vendar imam samo še takšne. Ta glavobol je hujši takrat ko sem na prepihu, dovolj je že čisto malo prepiha. Imam pa tudi vnete oči zelo hitro od vetra… to bi blo to imam pa še eno vprašanje kaj bi lahko bilo to da ti poka v sklepih na rokah in nogah??? to se mi dogaja že 5 let ali dlje

Spoštovani!

Opisi vašega glavobola so na moč podoben glavobolom zaradi pritiska na živce v vratni hrbtenici in glavobolom, ki nastanejo zaradi bolečin v mišicah in kitah na glavi, kar se lahko zgodi tudi zaradi »prepiha«. Natančneje bi se o zadevi lahko pogovorila le osebno, zato bo najbolje, da se oglasite pri vašem zdravniku. Verjetno ne gre vedno za isti vzrok glavobola.

Pokanje v sklepih nastane zaradi drgnjenja in raztezanja vezi in kit. Praviloma ti zvoki nimajo nobenega bolezenskega pomena.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

imam še dodatno vprašanje ali na navadnem šolskem ali vojaškem sistematskem pregledu pri odvzemu krvi lahko ugotovijo ali gre za temporalni arteritis

Spoštovani!

Načelno ne, razen če bi bila ravno v tistem času povečana sedimentacija eritrocitov zaradi zagona bolezni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

še enkrat lep pozdrav zanima me ali je možno da takšne glavobole povzroča preveliko miganje glave oziroma “čupanje” z glavo na muziko 🙂 ali pa mogoče tudi od psihičnih razlogov?

Spoštovani!

Od miganja pravzaprav ne morete dobiti glavobola, razen če resnično ne migate skoraj cel dan in to res intenzivno ob bučni glasbi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close