Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje glavobol

glavobol

Pozdravljeni

Zaradi občasih glavobolov, mi je najbolj pomagal Panadol extra. Sedaj pravijo, da ga ne proizvajajo več, oz se ga več ne da dobiti. Aii je to res in če veste, zakaj ga več ne proizvajajo?
Zanima me tudi, katero zdravilo mu je najbolj podobno, da ni premočno in vsebuje kofein.

hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Žal nimate pravih informacij. Panadol Extra je še vedno na tržišču in je na voljo v vsaki lekarni.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Spoštovani!

Stara sem 20 let in imam migrene. Do sedaj sem jemala Relpax (najnižji odmerek kar obstaja) in sem kakšno uro po zaužitju dobila čuden občutek v grlu in prsih – kot nekakšno tiščanje z rahlo bolečino (v bistvu tako čuden občutek, da ga je prav težko ubesedit). Vendar ni bilo velike sile, nekako sem se navadila na to in me ni preveč motilo. Ker pa so bili glavoboli prepogosti mi je nevrolog zamenjal tablete na Frotan 2,5mg. Tega sem zaužila danes prvič in sem se počutila resnično slabo. To tiščanje v grlu in prsih je postalo resnično močno, prav tako pa se je pojavilo še v trebuhu, hkrati pa mi je srce zelo razbijalo in malenkost se mi je tudi vrtelo. Potem sem šla spat za dve uri, potem je bilo bolje, vendar še vedno čutim tiščanje. Zanima me ali to pomeni, da so te tablete zame premočne pa je potrebno zamenjati? Ali se bo to umirilo?

Najlepša hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Opisujete enega izmed najbolj pogostih neželenih učinkov, ki se pojavljajo pri jemanju triptanov (zdravil za zdravljenje migrenskih glavobolov).

O pojavu omenjenega neželenega učinka poročajo prav pri vseh predstavnikih, ki so na tržišču. Pomembno pa je dejstvo, da študije kažejo, da je pojavljanje omenjenih težav najmanj pogosto ravno pri eletriptanu (Relpax).

Svetujem, da se pogovorite z zdravnico ali zdravnikom o tem ali je smiselno, da bi poizkusila še z ostalimi predstavniki (ljudje se različno odzivamo na posamezno zdravilo in ni nujno, da boste imela pri vseh podobne težave), drugače pa vam preostane še menjava nazaj na Relpax, ki naj bi imel najmanj izražen omenjeni neželeni učinek.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close