Najdi forum

lep pozdrav , prosila bi vas za pomoc in mnenje.Imam sedem mesecev starega otroka ki se zelo lepo razvija sam sedi , v hojici ze zelo hitro hodi .tudi ce ga drzim pod pazdoho sam hodi , problem pa je ta, da ze od rojstva malo bolj izrazito opazuje v desno stran kot pa v levo . na dolocene dni opazim celo da ima glavico malo posevno zamaknjeno , vendar to opazim samo jaz .ker ga vidim ves dan, drugi to niti ne opazijo. tako da je zelo blago , Koje bil se manjsi so pediatri rekli da se ni dovolj mocan , sedaj pa sem ga peljala v razvojno in zdravnica je napisala
tekom pregleda obraca glavico povzdolzni osi v obe smeri vendar se zdi gib v levo bolj zakrcenin ne do rame, bulbomotorika primerna ni zatrdline v podrocju sternokleidomastoidne misice, ko sedi drži levo ramo višje kot desno, gibi obeh rok pa simetricni. prosila bi vas dami kaj svetujete , hodina tudi na fizioterapijo, kaj pomeni to BABINSKI NEGATIVEN, MISICNI TONUS JE NEKOLIKO VIŠJI PO LEVI,RIZICNA NEVROLOSKA SIMPTOMATIKA TORTIKOLIS?
ALI SEM LAHKO ZASKRBLENA IN ALI SENM PREPOZNO OKREPALA, SEDAJ GA POLAGAM SPAT CIMVEC NA LEVO Z PODLOZENIM VZGLAVJEM. Drugace otrok zelo lepo razvitin vedno dobre volje

Moj angel,
Občutek imam, da vas je izvid zdravnice z vsemi izrazi malce zmedel, zastrašil in sedaj se sprašujete vse mogoče in nemogoče.
Veliko lažje bi bilo, če imeli možnost (ali pa jo boste še imeli?), da bi se z zdravnico iz razvojne pogovorili o vsem skupaj. Na vsak način pa se pogovorite z otrokovim izbranim pediatrom – zdravnik vam je dolžan razložiti situacijo, težave in povedati svoje mnenje.
Stvari, ki jih je napisala zdravnica v razvojni ambulanti, so skladajo tudi s tem, kar opažate vi.
In, dragi moj angel, niste prepozno ukrepala (saj se kot ste napisala prav vi prva opozorila na otrokovo težave). Nikar ne bodite preveč zaskrbljena. S fiizioterapijo se večina motoričnih težav zelo dobro »sanira.« (Ali še obiskujeta fizioterapijo? Kaj pravi fizioterapevtka?)

Hojico bi na vašem mestu raje dala proč – ker onemogoča razvoj pravilnih gibalnih vzorcev.
Bom za pomoč prosila še pediatrinjo Tanč. Sama namreč nisem zdravnica.
Vzrokov za “nagib” glave je lahko veliko – tudi npr. slabovidnost na enem očesu.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hvala lepa za hiter odgovor, bila sva ze 2 krat na fizioter. ,kjer so z nji delali vaje da bi glavico cim bolje zasukal v levo in stem ne bi dvignil leve rame tudi to mu sicer obcasno uspe, Fizioterapevtka sicer pravi da ni strahu ,da on ne bi pridobil pogled skrajno v levo ,ampak problem je da ko on ravno sedi in ce ga jaz naravnost gledam , vidim da se mu zadnji del glavicevidi malo zamaknjen , tezko je to razloziti, vendar strah pa me vseeno je. imava v aprilu tudi kontrolo v razvojniin takrat je rekla zdravnica da bo ce se ji bo zdelo potrebno naredila ultrazvok mišic, ceprav na pogled ne zgledata drugacni. prestrasila sem se tudi zaradi branja tistega linka o slikanju glave , ko ga vam je nekdo poslav , ker je fantek drzal glavo bolj v levo, jaz sem prepricana da moj otrok v razvoju za sedem mesecev krasno napreduje. ne razuumem pa se vedno kaj pomeni tisto kosem vas prej vprasala neka beseda na t, ko je zdravnica omenila in kaj je tisti test ki je bil pri njemu negativen. HVALA VAM SE ENKRAT

Pozdravljeni, moj angel,
deklico je pregledala razvojna pediatrinja zaradi nekaterih znakov nepravilnega gibalnega razvoja in v izvidu je nekaj nerazumljivih besed.
Negativni Babinski: gre za refleks, ki ga izzovemo s potegom po zunanjem robu podplata in nam, če je pozitiven, pove, da je poškodba centralno-torej izhaja motnja gibanja iz možganov.
Mišični tonus je povišan po levi strani: mišični tonus je napetost mišice. Mišica ima neko določeno napetost, tudi če nič ne dela. Lahko pa je ohlapna (znižan mišični tonus) ali pa ima povišan tonus-napetost, v tem primeru je trša in je gib težje izvesti.
Rizična nevrološka simptomatika pomeni, da je nekaj znakov, ki nakazujejo slabpi gibalno mišični razvoj, kar ocenjujemo z nevrološkimi znaki (tonus, refleksi, prisotnost ali odsotnost nekaterih refleksov, značilnih za otroško obdobje).
Tortikolis pomeni ukrivljen vrat, vzrokov je več (poškodba med porodom zaradi zatrganja mišice obračalke vratu, nevrološka poškodba…).
Ravnajte se po navidilih pediatrinje in nevrofizioterapevtke in v nekaj tednih se bo pokazal velik napredek.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Tanč,
zlata si :)) Hvala.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

najlepša hvala , ste me pomirili in tudi vidim da se res pocasi izboljšuje

New Report

Close