Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Glasno moteče smrčanje

Glasno moteče smrčanje

Marca 2016 sem prestal operacijo na nosu – odstranjevanje polipov, čiščenje sinusov in korekcija kosti oz. hrustanca v nosu.
Od takrat je situacija neprimerno boljša za dihanje / vohanje.

Ampak problem smrčanja pa je ostal. Sicer od začetka manjši, zadnje čase pa je enako kot je bilo pred operacijo. Problem predstavlja predvsem težava pri spanju za partnerko (sliši kljub čepkom za ušesa) in posledično tudi zame. Spanec ne prinaša željene spočitosti.

Trenutno sem v fazi hujšanja, katero upam da bo delno tudi pomagalo vsaj pri zmanjšanju glasnosti smrčanja. Žrelnica in mandlji so tudi že odstranjeni.
Kakšni so nadaljni koraki? Katero pršilo pomaga, da vsaj začasno probam? Kirurški poseg seveda lahko, ampak je to sploh možno preko zavarovalnice ali to že pade pod samoplačniške stvari? Tudi čakalne dobe domnevam da niso par tednov ampak kar par mesecev.

Spoštovani,

če znižanje telesne teže ne bo pomagalo, pride v poštev še operacija žrela – uvulopalatoplastika. V prispevku dr. Fajdige o smrčanju piše vse.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close