Lep pozdrav
Zanima me ,ce lahko kislina do te mere drazi glasilke,da se te zaprejo in ostanemo brez zraka(za minuto)?nekje sem prebral,da kislina do te mere drazi glasilke,da se zaprejo,kot neki obramni mehanizem….ste ze kaj takega videli ali slisali?zadnjic sem zelo tezko dihal zaradil kisline in sem pomislil na to in panika je bila tu….zakaj,ko cutim cmok v grlu se pojavi zamasen nos in na eno uho slabse slisim a je to povezano z zgago?hvala
Pozdravljeni.
Posledica hudega gastroezofagealnega refluksa je lahko občutek cmoka v žrelu, hripavost in dolgotrajni kašelj. Zapora glasilk pa je malo verjetna.
LP
Lep pozdrav
Zamima me kako je mozno,da Ph-metrija in 24ur metrija pokazeta uhajanje kisline(DeMeetrov scor je skoraj 40) a gastroskopija danes je pokazala,da zaklopka dobro tesni,kdo se moti aparat ali zdravnik?dvomim,da lahko kronicni gastritis in ranice povzrocata take simptome:cmok v grlu,tezko dihanje,tiscanje v prsih,kislo spahovanje in vracanje kisline v grlo…zelodec me ne boli,spahuje se mi ne,tezav v zelodcu nimam!!a gastroskopija je pokazala cisto nekaj drugega,kot sem pricakoval…ocitno se je “pokrov” sam od sebe pozdravil in imam te simptome v glavi…hvala
pozdravljeni
refluksna bolezen se lahko kaže samo s simptomi refluksne bolezni in velikokrat je lahko gastroskopija normalna, kar pomeni da ne najdemo hiatus hernije ( “kile požiralnika”) ali vnetnih sprememb na požiralniku.
lp