Najdi forum

Lepo pozdravljeni!

Minilo je že nekaj časa, od kar sem dobila nekaj suhih korenin ginsenga (Panax ginseng). Gospa, ki mi ga je dala, mi je povedala, da pospešuje delovanje možganov in krvni obtok ter, da dovaja več kisika v možgane s tem, logično.
Bistvo: pozabila sem pripravo čaja. Nekje sem si takrat zapisala, toda ne najdem zapiskov 🙁
Pomagajte mi, imam izpit, pa bi rada bila bolj skoncentrirana na snov. Preizkuseno pa deluje!

Hvala in lep pozdrav!

Jaz ga dam v vodo samo eno čajno žličko, ker je zelo močnega okusa (imam tistega, ki sem ga kupila v čajnici), pustim ga stati 3 minute; okus izboljšam tako, da dodam malo medu in limone. Poskusi.

Pozdravljena Bety!

Sem že mislila, da nihče še ni slišal za ginseng 🙂

Hvala za odgovor, čeprav sem že našla svoje stare zapiske.

Pravijo pa čisto preprosto: koreniko naribaj na drobno, približno za kavno žličko. Skuhaj v deci in pol vode, ki naj tako dolgo vre, da polovica vode izpari. Pij mlačnega, lahko dodaš med, ali sladkor.

Povej mi prosim, kje v čajnici si kupila ginseng in zanima me, ali je pravi? Prodajajo tudi veliko ponaredkov, ali samo prah z dodatkom ginsenga, saj je sama korenika kar draga zadeva.
Moram povedati, da ga pri nas še nisme dobila v pravi, celi obliki (korenika). Mi lahko zato prosim zaupaš, kje je ta čajnica, kako se imanuje in koliko stane?

Hvala za info, nasvet in trud. Lep vikend ti želim.

Nimam korenike (je že nariban), vendar ti povem, da je čisto pravi. Imam ginseng-limona; moram dati res samo eno žličko drugače je groznega okusa.
Čajnica se imenuje CHA in je na Starem trgu 3 v Ljubljani. Tam prodajajo res samo prave čaje. Čaji niso pakirani, ti jih stehtajo tako, da lahko kupiš 10 dag ali pa kar celo kilo čaja. 10 dag ginseng-limona stane 700 SIT (ga maš za dolgo). Čaje lahko pri njih tudi spiješ, povedo ti tudi kako moraš kakšen čaj skuhat, kupiš si lahko še super skodelico za čaj, čajnik…

Drugače pa probaj še Mate čaj. Je tud dober za koncentracijo pa malo boljšega okusa.
No tolk za enkrat, če te še kaj zanima kar vprašaj.

Lep vikend,

Najlepša hvala za informacijo. Takoj v ponedeljek se odpravim in jo poiščem – čajnico.

Si morda že kdaj imala doma to rastlino?
Vem, da bi uspevala tudi v našem podnebju, le pozimi jo je potrebno zaščititi, se bolje prenesti na toplo.

Zanima me, ali jo kdo ima in bi mi morda odstopil del korenike, saj se tako razmnožujejo.
Moje korenike, ki jih imam za čaj, so že posušene.

Lp

New Report

Close