Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje ginekolog – dr. Premru, dr. Sajina, dr. Roncevic, dr. Pusenjak

ginekolog – dr. Premru, dr. Sajina, dr. Roncevic, dr. Pusenjak

Ravno berem o ginekologih – pa imam tudi jaz eno vprasanje.

Med nosecnostjo sem dobila napotnico, preko katere me vodijo v ambulanti za patolosko nosecnost. Ker se selim v Ljubljano, in ker so vsi, na katere sem tukaj naletela, nadvse prijazni (kot razumem, delajo tudi v Leoniscu), bi rada enega od njih izbrala za svojega osebnega ginekologa.

Zanima me, ce je to sploh mozno, glede na to, da gre za specialiste?

In ce ima katera koga od njih izbranega kot osebnega ginekologa (dr. Premru, dr. Sajina, dr. Roncevic, dr. Pusenjak – mam slab spomin tud malo), kaksne so posebnosti pri njih (redni pregledi, delno placevanje,…)?

Najlepsa hvala vsem za pomoc!

anja

Jaz ti to odsvetujem pa ne zato ker bi bili slabi ginekologi, ravno obratno.
Izbereš jih lahko vendar vedi, da so kot specialisti še 100x bolj obremenjeni kot ostali ginekologi. To vključuje čakanje ure in ure na pregled, delajo 1x na teden v ambulanti. Res potrebuješ specialista za odvzem brisa 1x na leto?

Raje izberi ginekologa za katerega se ve, da je dober, dostopen vsak dan in brez težav napiše napotnico za specialista, ko je to potrebno.

Jaz sem preživela 10 let pri raznoraznih specialistih, tudi izbrala sem enega ampak na koncu sem naredila tako. Imam super ”navadnega” ginekologa, ki kadar samo posumi na težave me pošlje na prej. In sem prej na vrsti jaz pri specialistu kot tiste, ki ga imajo za izbranega ginekologa.

Za kasneje ne vem, ker nikoloi nisem imela gin. v Leonišču. Verjamem, da ima Kitty prav.

Amb. za patološko nos. pa je v porodnišnici in ne v leonišču, pa verjetno to itak že veš:))

Vse dobro želim.

Jaz ti svetujem Rončeviča ali Pušenjaka. Nikakor pa ne Šajino. Z njo se ne moreš kaj dosti pogovoriti ali ji zaupati. Je odrezava in nič kaj sočutna.

Se strinjam s kreno*, nikar k dr. Šajini. Pa srečno!

Jaz sem mami že od 7.1.2005 in ker sem imela težave v nosečnosti sem bila v 26. tednu s strani svoje osebne ginekologinje napotena v ambulanto za patološko nosečnost in od takrat naprej sem imela dve ginekologinji svojo in dr. Šajino.

Sem bila kar presenečna nad odgovori krene in barbke. Meni se je zdela dr. Šajina super, res ni preveč zgovorna, vsekakor pa sem mi je pa zdela zelo strokovna in skrbna, kar pa tudi ni zanemarljivo (naša punčica se je rodila močno zahirana in zdi se mi, da se je ravno pravi trenutek odločila, da moram “iti rodit” ne prekmalu ne prepozno) . Takšno je moje osebno mnenje,

lp in srečno !

Jaz imam z njo slabe izkušnje. Pri pregledu na UZ je zelo hitra in površna. Če jo kaj vprašam ne dobim takega odgovora kot ga želim, vedno nekaj čisto mimo vprašanega, če vztrajam potem pa dobim odrezav odgovor in me vse mine, da bi še karkoli vprašala. Zato kadar moram k njej pridem in čimprej grem brez vprašanj. Take so moje izkušnje.

meni je v prvi nosečnosti dr. Šajina delala nuhalno svetlino. bila je čisto ok, prijazna in na vsa moja vprašanja je odgovorila. pa čisto dovolj časa mi je posvetila.

dr. Premru mi je sedaj v drugi nosečnosti delala AC in ravno tako – vse ok.

se pa drugače strinjam s kitty. nikdar si ne bi izbrala kakšnega od specialistov za osebnega ginekologa, prav tako ne bi hodila h ginekologu v porodnišnico (oz leonišče). imam dosti prijateljic, ki imajo tam svoje izbrane ginekologe in vidim, kako doooolgo vsakič čakajo, da pridejo na vrsto. pa, velikokrat (če je njihov ginekolog ravno v porodni sobi ali na kakšni drugi urgentni zadevi) jih pregleda kar en drug (jaz pa ne maram vsesplošnega šarjenja:) pa UZ dela kdo drug. pa ful problematično naročanje.

jaz imam zasebno ginekologinjo s koncesijo. ki je super (tudi precej znana). nikoli ne čakaš več kot 15 minut. posveti se ti max, poleg tega je tam vedno ona in ne kdo drug, ki bi jo nadomeščal. kadar je potrebno, me je poslala na pregled v porodnišnico (dvakrat v prvi nosečnosti in zdaj v drugi sem bila tam na AC), to pa že potrpim. pa veliko bolj oseben odnos.

Tudi jaz hodim v amulanto za patološko nosečnost. Imam pa Dr. Blejčevo in sem full zadovoljna. Ko sem bila v bolnišnici, mi je 2x delala UZ tudi Šajina in tudi čez njo nimam pripomb.

Problem pri Leonišču je ta, da so specialisti zelo zasedeni. Ambulanto imajo največ 1x tedensko, zato jih težko kontaktiraš. Poleg tega imajo veliiiiko pacientk in se zelo načakaš za pregled, ki traja par minutk (to je moje druga nosečnost, ki jo vodijo v Leonišču). So skopi z UZ. Iz tega razloga sem pred kratkim menjala enega znanega (ne bi o imenu) z drugo. Jaz ti vsekakor priporočam kakega mlajšega ginekologa, ki se veliko bolj zavzamejo, si vzamejo več časa zate, po drugi strani pa so prav tako pri koritu, če bi se kaj zakompliciralo. So veliko bolj prijazni (npr. dr. Lili Steblovnik-zlata!, dr. Vesna Vodušek-ne vem ali že ima potrjeno ambulanto, dr. Nataša Tul-tudi zlata…). LP

Jaz se povsem strinjam z kitty.

Nikakor pa z kreno* in barbko!!!
Sem imela kar “komplicirano” nosečnost in sem hodila v ambulanto za patološko nosečnost. Vodil me je dr.prim. Cerar in sem bila več kot zadovoljna. Ko pa sem ležala na oddelku me je predal dr. Šajini in tudi čez njo nimam kaj reči. Vse mi je razložila in tudi odgovorila če sem imela vprašanje. Zadovoljna sem z njenim delom in tudi načinom.

Res pa je da smo ljudje različni, vendar se morate tudi zavedati, če vam dr. dela UZ, vi pa medtem na veliko sprašujete,da vam najbrž ne bodo posredovali toliko informacij kot prej ali potem, saj se ne morejo osredotočiti na otročka, če poslušajo vaše “čebljanje zraven”.
Eno ali drugo. Vaša vprašanja ali natančen pregled otročka.

UZ (imela sem jih kar precej) mi je delalo več različnih dr., in enkrat mi je eden prav to omenil, da kako bodoče mamice ne znajo izbrat primeren čas za vprašanje.

Drugače pa imam zasebno ginekologinjo, ki ima tudi koncesijo in je super, tudi načakam se nikoli preveč (največ 15-20 minut), pa tudi zelo se posveti pacientom.
Saj ne da se specialisti nebi, toda njihova zasedenost, preobremenjenost in dolge čakalne vrste….

Sama se boš najbolje odločila…
Vso srečo pri izbiri in lep dan še naprej,K

lp,k

Z dr. Šajino sem se srečala proti koncu 8.meseca nosečnosti, ko me je moj ginekolog poslal v porodnišnico ker sem močno zatekala in slabo sem se počutila.

Samo njej se lahko zahvalim da se je vse dobro končalo. Temeljito me je pregledala in se določila da domov ne grem,ker sumi da se nekaj dogaja. In res se je. Dva dni po tem sem ponoči dobila eklamptični napad in sama sreča da sem ležala v porodnišnici. Naredili so mi urgenten carski rez, tako da sem v 36.tednu 2/7 rodila zdravo deklico.

Dan preden so me odpustili me je obiskala in mi predlagala da lahko hodim k njen, ker je bil moj prejšni ginekolog preveč površen in bi moral biti na moje znake veliko bolj pozoren.

Od takrat hodim k njej in sem zadovoljna.

Najlepsa hvala vsem!

Debby in Ksenca: bi vaju lahko prosila za imeni ginekologinj (pri moji sem namrec vedno izgubila celo dopoldne – ceprva je bila prijazna, si tega ne morem privoscit vec).

biba76 – morda ves, koliko casa se caka pri tvojih predlaganih ginekologih?

Res hvala vsem in soncen dan se naprej!

Branka Colja-Lovšin dr.med., Zasebna ginekološka ambulanta, Linhartova cesta 5, tel. 43-40-510

Meni je super!!!!!!!! nisem pa prepričana, če še jemlje na koncesijo, je kar zasedena. pokliči in vprašaj, sestra Lili je tud faca. no jaz vem da tudi če bi morala preglede pri dr. Colja plačevati, bi jih zagotovo!!!

Jaz sem pri dr. Tulovi, zaenkrat še nisem čakala več kot uro, a ne dam roke v ogenj, da bo vedno tako. Pri njej v ordinaciji pa sem ful dolgo, pogovorim se lahko o vsemogočem, vse lepo razloži, po potrebi brez problemov napoti na dodatne preiskave, poleg tega dela tudi v Porodnišnici in če je potrebna kaka preiskava, me sama naroči kar k njej. Sem zelo zadovoljna!

Res najlepsa hvala!

Pa en velik nasmejan dan!

dr.Alojzija Anderle, vendar pa to ni v Ljubljani, temveč v Radovljici.
Tel. 04 531 49 50

Meni je res super.

lp,k

Hvala, bo pa mogoce komu drugemu koristilo:)

Od naštetih vsekakor PUŠENJAK.

Tudi jaz sem med nosečnostjo hodila na preglede v ambulanto za patološko nosečnost. Izkušnje imam s Premrujevo, Šajino in Pušenjakom.
Šajina je čisto mimo. Z njo sem se srečala trikrat – prvič, zadnjič in nikoli več.
Premrujeva me je žal razočarala zaradi nekega čudnega pokroviteljskega odnosa. Kot bi bile njene pacientke malo zadaj.
Pušenjak je pa zakon tako s strokovnega vidika (ki je zame sicer najpomembnejši) kot tudi s človeškega. Toplo priporočam.

Jaz sedaj hodim k Pušenjaku na merjenje možganskih pretokov. Zelo dober vtis, všeč mi je ker je realen, nemreč sama ne maram pokroviteljstva in nekih sočutnih besed “sej bo”.

O strokovnosti ne dvomim, moj ginekolog mi ga je priporočil kot najboljšega.

lp n

New Report

Close