Gibi otročka
Na prejšnjem linku ste povedale kdaj ste začutile gibe, kaj pa nekaj tednov kasneje??? Jaz sem prve gibe začutila pri 20 tednih; sedaj pa sem v 26 in jih še vedno zeloo rahlo čutim pa še to ponavadi samo zvečer. Prijateljice me sicer tolažijo, da je to normalno, da je otroček bolj zaspan pri meni pa je vsak dan PANIKA!
Kaj pa ve???
Ti nič ne skrbi. Tudi sama sem v 26 tednu vendar moje dete brca tako da ne morem sedeti 5 minut, vedno moram biti v gibanju ali stati. To je moja druga nosečnost. Ko sem bila prvič noseča pa je bilo enako kot pri tebi. Sina sem začutila le takrat ko sem se popolnoma umirila (zvečer). Tako da naj te nič ne skrbi.
Glavno je, da ga začutiš, to je vse. Moja zdravnica pravi, da če bo kaj sumljivo, naj se uležem in počakam. In šele potem, če res res ni nič, je treba poklicat. Je pa brcanje zelo različno: moj je bil na začetku tudi tako počasen, da nisem bila niti sigurna, ali brca on ali je to moje črevesje. No, potem se je pa že okrepil in ga čutim sede, stoje, leže, včasih po ves dan, včasih pa se za nekaj dni umiri, in ga čutim samo zvečer. Kot pa sem rekla: glavno je, da ga čutiš.
Uživaj.
Zivjo Mojca!
Te cisto razumem, ker dozivljam podobno in me spravlja ob zivce!!!! Sem sicer sele 18. tednov noseca, ampak pri prvi sem jo cutila od 19. tedna VES CAS, zdaj pa je bil prejsno teden zivahen, te dni pa pravzaprav nic (nekaj manjsih premikov). Vem, da je se zelo zgodaj, pa vseeno. Je pa takole; do 28. tedna gibov ne stej, ker te bo to samo spravilo ob zivce, se posebno ce je dete bolj mirne sorte. Moj g. pravi, da zaradi stresa so potem se manj odzivni in bolj pocivajo. Nic ne skrbi in uzivaj, kmalu te bo tako brcal, da si bos zelela malo miru.
Uzivaj in lp
Naja