Genitalni herpes
Spoštovani,
rabim vaš nasvet. Star sem 33 let, hiv negativen, imam pa addisonovo bolezen in zato vsak dan jemljem kortikosteroide. Pred 10 lieti sem dobil genitalni herpes, ki je vedno izbruhnil na koži mod. Takrat sem vedno pričel z Vaktrexom 2×500 5 dni.
Tokrat pa imam tako hud izbruh, da komaj hodim. Izbruhnil je spet na modih in na notranji strani nog od dimelj kakih 20 cm navzdol, na obeh nogah. Najprej je srbelo tako, da se mi je že mešalo. Nato so nastali mehurčki in ker sem spet začel Valtrexom so nastale majhne kraste, tam kjer so bili mehurčki. Spodnjice sem vrgel v smeti. Med lulanjem me še vedno peče sečnica, tako da je možno, da je tudi v sečnici herpes. Še nikoli nisem imel tako hudega zagona, verjetno je krivo tudi to, ker jemljem vsak dan medrol od 4-6 mg.
IMam neakj vprašanj.
A menite, da bi bilo dobro, da začnem preventivno z eno tableto na dan, pol leta?
Kaj se zgodi, če pride do rezistence na valaciklovir? Obstajajo še druga zdravila za to ali moraš potem v bolnico?
Kaj sicer menite, da moram s tem narediti?
Pozdrav!
ker ste imunsko manj odporen zaradi bolezni in kortikosteroidov ste seveda bistveno manj odporen za herpes.
Če so tako močni izbruhi in pogosti, potem pride v poštev preventivno jemanje antivirusne terapije, kar pa seveda mora odobriti vaš zdravnik, ki vodi to terapijo z Medrolom, ki vas bo sledil.
lp