Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija genitalni herpes

genitalni herpes

Pozdravljeni,

danes sem bil pri zdravniku, kjer sem povedal, da sem imel rdeče izpuščaje. Ko je pogledal jih ni bilo, prav tako ne na zadnjiku. Povedal sem, da sem izpuščaje mazal s Canesten kremo, da je bila nato koža oluščena in so se izpuščaji zacelili. Ker me ni jemal resno (ni me hotel pogledati), sem se mu zlagal in mu povedal, da sem vmes zamenjal partnerico. Pogledal mi je vodo in kri in je bilo vse O.K, od tu dalje pa mi je rekel, da po pogovoru kaže, da je to genitalni herpes. Drugih izpuščajev ni bilo.

Res je, da sem okrog novega leta opazil mehurčkast izpuščaj, vendar se je pojavil cca. 14 ur po spolnem odnosu (mislim, da me je partnerka odrgnila s prstanom), potem pa čez 1,5 meseca ti rdeči izpuščaji. Kaj več mehurčkastega, bolečega ni bilo. Ti rdeči izpuščaji so me le pekli. Ker sem precej obupan vas prosim za nasvet ali je to res genitalni herpes?

POzdrav!

Verjetno zahtevate preveč, da bi vam postavil dignozo na podlagi tega opisa.
Vsekakor je pojav mehurčov zelo sumljiv za herpes.
Diagnoza je jasna že na podlagi mehučkov, ki so tipični, lahko pa se napravi še drugo diagnostiko, če je potrebna.

Kaj več vam težko pomagam.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close