Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija genitalne bradavice???

genitalne bradavice???

Na prehodu med velikimi in malimi sramnimi ustnicami so se mi pojavili izpuščaji, ki občasno za nekaj trenutkov zasrbijo.

Ob pregledu je ginekologinja rekla: upam, da niso genitalne bradavice. Ob prošji če lahko kako testira če so, je nekaj začela govorit, da ona tega ne more… in mi je predpisala kremo Daktarin. Čez en mesec kontrola.

Zanima me, kako se dejansko testira, ali je neka tvorba bradavica ali ni?

Če so bradavice me zanima, ali mi lahko ona predpiše kremo Aldara ali moram na pregled še kam drugam? Ali je ta krema na recept – se pravi, da krije zavarovalnica?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!

Že na podlagi pregleda se da ugotoviti ali so bradavice ali ne.
Testiranje se v praksi ne izvaja, ker je komplicirano.
Aldara je na Rp .
Daktarin ni namenjen bradavicam.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Čeprav se v praksi ne izvaja testiranje, me vseeno zanima kako izglega vsaj teoretično. Firbec pač.

V bistvu me vaš odgovor kar malo žalosti, ker je očitno moja ginekologina rahlo nesposobna, svojih izpuščajev pa ne bi ravno rada kazala ne-vem-komu-vse. Morda ste spregledali… ampak me res zanima, ali me lahko glede tega obravnava ginekologinja, ali moram na pregled še kam drugam?

In še eno vprašanje… kaj bi še lahko bilo če to niso bradavice.

Še enkrat hvala in lep pozdrav!

POzdrav!

Seveda je možno dokazati da gre za kondilome, kar pa v večini primerov ni potreben, dokaz je zahteven, ne uporablja se v rutini!

Dermatologi, infektologi so specialisti, ki se ukvarjajo s tem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close