Spoštovani,
star sem 34let. V mesecu januarju so se mi pričele težave z želodcem. Ki so se kazale kot slabost po hranjenju, ter splošno slabo pocutje- kronična otrujenost,pomanjkanje apetita, obložen bel jezik. Dokazana mi je bila H. pilory, ter uvedena eridikcija katera je uspela. Prav tako jezik ni bil več belkasto oblozen.
Vendar se je začel v ustih pojavljati čuden grenko kisel okus, prav tako so se ponovno pojavile belkaste obloge na jeziku, pravega teka po hrani ni bilo. Uvedel sem strogo dieto.
Več ko mesec dni po eredikciji me je zdravnica poslala na gastroskopijo, kjer je bil ugotovljen izrazit eritematozni gastritis antruma. Ter uvedena terapija Emozul 40mg, 2×1, 2 meseca. HUT negativen.
Po mesecu jemanja terapije osebno nisem občutil izboljšanja, čuden okus v ustih se je še zmerom pojavljal. Apettit se je pojavljal v navalih. Zdaj ja zdaj ne. Prav tako je bil ob navalih poslabšanja opazen bolj obložen bel jezik.
Kar me skrbi je izguba telesne teže od februarja do danes, ki je 10kg. Katero sem v preteklosti s težavo izgubil. Sedaj imam 177cm in 74kg.
Opravil sem tudi krvne preiskave pri katerih je bilo vse BP, razen S- lipaze katera je 1.46 ( referenčna vrednost do 1).
Predvsem me skrbi pomanjkanje pravega apetita, ter izguba telesne teže.
Prav tako povišanje l lipaze.
Glede na to da jemljem Emozul, ali je mogoče da on njega nimam apetita? Saj sem ga vmes že imel.
In kako dolgo traja okrevanje po izrazitem eritematoznem gastritisu?
Kaj priporocate?
Hvala za odgovor!
Lp,
Blaž
Spoštovani,
Izrazit erozivni gastritis se mora zdravit dalj časa. Jaz bi svetoval kontrolno gastroskopijo ponovno čez 6-8 mesece. Pred spanjem vzemite antacide, Rupurut ali Rutacid, tudi če najdete zdravilo Venter, se zelo obnese. Potrebno je, da se sluznica želodca zadosti zaceli.
Priporočal bi, da opravite še UZ trebuha.
Lp