Najdi forum

garmini ipd

Dober večer. Treniram navadno s čim manj odvečne opreme-telefoni, mp3, ure ipd, zanesem se nekako na občutek. Kdaj se dejansko obnese trening s pulz uro ipd? Verjetno se 10km lahko odteče na “duha”, za 21km pa verjetno brez vseh teh podatkov o pulzih in podobne ne gre, ali…..? Skratka point, kdaj je smiselno kupiti in teči z vsemi temi merilci.

In še ali je po daljših tekih potem smisleno uživati beljakovinske ploščice ali šejke? Obstajajo kaki pripravki prav za tekače?

No meni se je včeraj zgodilo, da sem šla prvič z uro tečt. IgotU pro, sicer bolj za kolesarje, ampak jo lahko daš tudi okrog zapestja. Pa sem bila potem čisto razočarana, ker mi je namerilo samo 5 km, mislila sem pa, da pretečem vsaj 8 km! Kako je to možno?
Potem sem šla na najdi.si zemljevid si izmerit pot, in je res 8,3 km.

Osebno zaupam/poznam uram z vgrajenim GPS od garmin in polar. Tudi nekateri drugi proizvajalci nudijo podobno. Ure, ki jo navajate ne poznam, zato težko komentiram od kod ta razkorak. Bi pa rekel, da če ima vgrajen GPS, bi jst kar verjel uri in ne “najdi.si”. Predlagam, da se obrnete na zastopnika proizvajalca vaše ure pri nas in mu predočite vašo dilemo.

Andrej Bivic
http://www.andrejbivic.com

Uro z GPS in pulz metrom je smiselno uporabljat, ko se tekač odloči za resen pristop k teku in željo po napredku. Na podlagi pulza temelji cela “znanost” o strukturi treningov, periodizaciji, taperingu in še kaj in to velja ne glede na razdaljo za katero gre. Treningi so na ta način veliko bolj precizni in efektivni poleg tega pa je spremljanje celotnega procesa priprav zelo natančno in pregledno.

po daljšem teku priporočam beljakovinski šejk skupaj z oH-ji. Za boljšo in hitrejšo regeneracijo in adaptacijo mišičnih vlaken. Prv tako ne sme izostat napitek elektrolitov.

New Report

Close