Spoštovani!
Že dalj časa imam težave z desnim zapestjem in sicer se mi je naredila bula na zunanji strani zapestja, ki mi povzroča vedno večje težave, roka me zelo boli tudi gibljivost je omejena. Naj omenim tudi da sem imela lani zlom navikularke in ali bi lahko bila to kakšna posledica? Osebna zdravnica mi je dejala da bi naj šlo za gangliom in da bo verjetno potrebna operacija, dobila sem tudi napotnico za plastično kirurgijo. Zdaj pa me zanima zakaj sploh gangliom nastane, kot sem jaz razumela naj bi šlo za tumor poln želatinaste tekočine ali nekaj podobnega? Zanima me tudi kako operacija poteka, ali je potrebna splošna anestezija, kako dolgo je okrevanje po takšni operaciji in ali lahko pride do kakšnih večjih komplikacij, ker je le to desna roka in sem desničarka?
Vprašala bi vas tudi če tudi vi opravljate takšne operacije in ali bi se lahko naročila na pregled k vam?
P.S Stara pa sem 20 let.
Za odgovor se Vam že v naprej iskreno zahvaljujem in vam želim lep dan še naprej.
Pozdravljeni
Gelde na opois imate ganglion..
Gre za spremembo , ki izvira iz sklepne ali kitne ovojnice. Nastane zaradi poškodbe ali draženja. Celice začenjo izločati več sinovialne tekočine ta si najde pot proti površini telo vse skupaj obda z ovojnico ( psevdocista).
Psrmeba se polni in včasih spontano poči -izgine. Boleča je če pritiska na okoliška tkiva oziroma lahko boli osnovno stanje – poškodba ali draženje ovjonic.
običajno ganglion prvič punktiramo in izpraznimo. Večin se jih ponovi. Pri operaciji skušamo ganglion v celoti odstaniti tja do kitne ovjice. večino operacij naredimo v regionalni anesteziji, okrevanje po posegu je do mesec dni, odvisno od velikosti in mesta kjer je ganglion..
Seveda delam to vrsto operacij…:)
lep pozdrva
Aleš
Spoštovani!
Že dolgo imam bolečine na različnih mestih desnega zapestja. Stara sem 38 let.
Pravkar dobljen izvid MRI tega področja je pokazal dva problema:
– zmerno artrozo karpometakarpalnega sklepa
– subhondralne degenerativne psevdociste v navikularki.
Je mogoče, da je artoza posledica ‘blokade’, ki sem jo dobila pred pol leta?
Prosim za kakšno informacijo o tem, kaj pomenijo take poškodbe ter tudi to, na kakšen način in koliko časa traja ‘sanacija’ vsega tega.
Za čimprejšnji odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem. Sem namreč v bolečinah in zelo zaskrbljena, saj sem desničarka.
Hvala in prav lep pozdrav,
Barbara.
spoštovani,
blokada ne more biti vzrok. verjetno ste jo dobili, ker ste že takrat imeli imeli težave. V vašem primeru ne gre za poškodbe, kot opisujete temveč za degenerativne spremembe, kar po domače pomeni obrabo omenjenih sklepov. Svetujem pregeld pri kirugu plastiku, ki se poglobljeno ukvarja s kirurgijo roke.
lp