Spoštovani
Najprej naj povem, da alkohola ne uživam, žal pa imam predpisano Cymbalto, Lyrico, Helex, Doreta 4-5 na dan zaradi hudih kroničnih bolečin, ki za enkrat niso ozdravljive. Hrbtenice pa nihče več ne upa operirati.
Sedaj pa se je zadnji dve leti pričela težava z jetrnimi encimi. UZ je bil ok, nimam žočlnih kamnov, tudi jetra niso (povečana ali sem prav razumela?) , vendar GamaGT pa imam neverjetno povišan odkar jem Valdoksan za spanje. In sicer je vrednost kar 3,8, bilo je že čez 4. Povišan je včasih tudi ali ALS ali AST ne pa oba naenkrat, in znatno, ne veliko.
Naj povem, da do sedaj za spanje nisem dobro prenašala nobenih zdravil, Sanval me je rozno omamil, da mi je bilo slabo. Kventiakx groza, Mirzaten groza. Valdoksan pa je super in nisem omotična.
Je možno, da mi Valdoksan tako zelo dvigne Gama? Lani smo naredili test in poleti ga nisem jedla, po 4 mesecih brez Valdoksana je bila vrednost 0,95. Vendar jeseni in pozimi ga praktično nujno potrebujem, na trgu pa ni nič podobnega, kar bi mi ustrezalo.
Brez tega zdravila trpim, z njim pa na vseh testih krvi delujem kot, saj veste… Kaj naj storim, saj bom imela kmlau zdravniški službeni pregled?
Hvala vam za razumevanje in vaš odgovor.
Lep pozdrav, Staša
Spoštovana,
Veliko zdravil lahko povzroči povišanje jetrnih enzimov (transaminaz) v serumu. Med njimi je tudi Valdoxan. Morate se pogovoriti z zdravnikom, ki ga predpisuje in se poišče alternativa.
Lp