Najdi forum

Gabrielova metoda hujšanja

Opažam da se ta knjiga na veliko sposoja v knjižnicah, sklepam da vas je veliko takih ki ste jo prebrali. Tudi sama sem jo prebrala in njegov sistem razmišljanja mi je zanimiv. Naj bi človek skozi vizualizacijo ter meditacijo prepričal svoje telo da želi biti suho. Vsaka dieta je jo-jo varianta, dokler telo želi biti debelo in nas poskuša “zaščititi” pred zunanjimi dejavniki.
Zanima me torej, je dejansko kdo izvajal njegove vaje in dosegel kakšne vidne rezultate ali je to le še ena nesmiselna knjiga ki je napisana le zato da se prodaja??

jaz sicer nisem prebrala knjige, sem pa že prej probala. vsakič, ko sem se pogledala v ogledalo, sem si rekla; “maščoba se topi, maščoba se topi in se uporablja kot hrana…ipd.” in res sem opazila razliko moje telo je začelo uporabljati maščobo kot hrano, v enem tednu sem shujšala za kar 10 kg. pač ta metoda mi je ful pomagala, ampak sem ob tem itak še vedno izvajala pop pilates in navadne vaje za roke.

No tole se mi pa zdi da malo pretiravaš.

Pozdravljene,

rada bi podelila svoje mnenje o knjigi »Gabrielova metoda hujšanja«, saj gre za eno izmed knjig, katere priporočam v branje udeleženkam programa »Psihodieta«, katerega izvajam. Knjiga ponuja drugačen pogled na pridobivanje in izgubljanje telesne teže in je že zaradi svoje drugačnosti po mojem mnenju zanimiva in vredna branja. Ker je poudarek programa »Psihodieta« na psiholoških vzrokih za povišano telesno težo oziroma za težave pri izgubljanju telesne teže, se meni zdi najbolj dragocen ravno del knjige, ki govori o tem. Mnogi bralci se lahko »najdejo« v kakšnem od vzrokov (ali pa v večih), kar jim marsikaj pojasni in s tem olajša nadaljnjo pot. Na prvi pogled se lahko zdi, da gre »le« za vizualizacijo in »pozitivno razmišljanje«, ki bo samo po sebi prineslo znižanje telesne teže, kar seveda ni možno, a ni čisto tako. Pristop zagovarja poglobljeno delo na sebi, nasvete za spremembe v prehrani, gibanju ter razumevanje delovanja telesa in psihe kot pogoj za dolgoročne spremembe. Marsikdo, ki prebere knjigo, je zadovoljen in nagrajen z novimi uvidi glede svojega fizičnega in psihičnega delovanja ter marsikdo je posledično motiviran, da uvede tudi kakšne druge spremembe v svojem življenju, ne le na področju prehrane in gibanja. Nobene knjige pa se po mojem mnenju ne bi smelo vzeti kot »zakon«, upoštevati slepo vsa »navodila«. Najbolje je, da izberemo tisto, kar čutimo, da bi lahko delovalo, kar se nas na nek način »dotakne« in to preizkusimo, ter morda, če se obnese tudi v praksi vsakodnevnega življenja, utrdimo v navado in tako postane del nas.

Vsem želim veliko uspehov na vseh področjih,

New Report

Close