Najdi forum

G. Bruno

Ali nič več ne odgovarjate na naša vprašanja?

Odgovarjam le na postavljena vprašanja,če mi ga ne postavite,nanj enostavno ne odgovorim.
Le vprašajte! Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Pozdravljeni!

Torej vam postavljam vprašanje: koliko časa se splača imeti kasko? Da vam povem konkretno za moj primer. Imam avto star 2 leti, njegova cena je bila tam okrog 12.500 EUR. Seveda ga nameravam letos še vedno zavarovati kasko, ampak zanima me za naslednje leto ali pa še za leto kasneje.

Ali se kasko zavarovanje res vedno računa na ceno oz. vrednost novega avta? Kako je to mogoče? Saj se avto vendar stara in avto, ki je star npr. 5 let nikakor ne more imeti enake cene kot nov. Kako se potem lahko kasko zavarovanje računa na vrednost novega avta?

In kaj se zgodi v primeru, če imaš avto kasko zavarovan (na vrednost novega avta, če je to res), pa z njim narediš totalko? Najbrž ti zavarovalnica ne izplača vrednosti novega avta, kajne? Ampak pač ocenijo, koliko je bil vreden ta avto po npr. petih letih…

Se opravičujem, ker pač ne poznam zavarovalniškega posla, zato sem vas pa vprašala:)

Hvala in lepo pozdravljeni.

Vsakdo ima drugačen pogled na zavarovanje kasko.Kasko se vam izplača toliko časa,dokler smatrate da imate od tega korist.
Se pravi,tudi če je avto star 10 let,boste v primeru nesreče zanj plačali popravilo in rezervne dele ravno toliko,kakor za nov avtomobil.
za Kasko zavarovanje je osnova vedno nova nabavna cena avtomobila.Tako je zakonsko določilo,čeprav z leti cena vozila drastično pada.
V primeru totalne škode pa zavarovalnice izplačajo ekonomsko totalno škodo,ter avtomobil prepustijo zavarovancu.
Kadar stroški popravila presežejo cca.60% vrednosti vozila po eurotax ste upravičeni do ekonomske totalne škode.

Lep dan,Bruno Šneberger

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close