Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija FreeDerm – kaj menite

FreeDerm – kaj menite

Pozdravljeni!Moj pikec je star pol leta in ima potrjeno alergijo na mleko. Se še dojiva, jaz držim strogo vendar ni kakih posebnih učinkov 🙁
Izpuščaji se mu kažejo po obrazu, predvsem po ličkih ter na rokicah in nogicah – mažem pogosto, negujem v skladu s priporočili pa ni kakih posebnih učinkov. Ali ste mogoče že naročale kake kreme iz ZDA? Našla sem tole in zanima me če mogoče imate že kaj izkušenj.
Krema FreeDerm HC vsebuje namreč hydrocotirzon (1,0%), ki je baje najbolj blag med kortikosteridi, ne vem pa zakaj ga zdravniki ne predpisujejo (v glavnem predpisujejo elocom)? Hvala za odgovor in mnenje!

Sestavine kreme:
Ingredients: FreeDerm contains a total of 14 different ingredients that have been mixed **** right in order to give the best results: Deioninized water, Polawax; Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Glyeryl Stearate, Dimethicone, Propylene Glycol, Methyl paraben, Propyl Paraben, Imidazolidinyl Urea, Benzylalkonium Chloride, Triethnolamine, and Citric acid. In addition it contains 1% hydrocortisone which was switched by the FDA to over-the-counter status years ago because of it’s long-standing record of safety. FreeDerm HC, with it’s amazing new combination of fourteen (14) ingredients, stops itching, heals and softens the skin, and with its anti-microbial ingredients it kills bacteria that causes irritation.

Zakaj bi kupovali kreme iz Amerike? A kar preko neta ali v samopostrežni lekarni? Ne vem, če tako malo zaupate zdravniku in lekarnarju, ki vam svetujeta, potem ne vem, kdo bi imel večje znanje. Hidrokortizon je prototip kortikosteroida, novejši (med katere spadata tudi Elocom in Afloderm) sta manj škodljiva. Tudi ta dva izdelujejo tuje firme, da ne bo pomote.
Nabavljanje zdravil kar tako počez, pa res ni dobro.
No, mislim. Res hecno.
lp
Tanč

Najlepša hvala za odgovor! Zaupam, vendar tudi veliko berem o tem kakšno škodo lahko povzroči elocom (bele lise, spremembe na koži ter tudi to, da pomiri in potem zadeva izbruhne z dvojno močjo – tako je tudi v našem primeru). Človek je ker zmeden in išče vse kar bi lahko pomagalo ne pa škodovalo zato gledam različne variante ter mnenja. Edino to, da je hydrocortison v prosti prodaji v ZDA, me malo bega. Zakaj, če je celo bolj škodljiv kot dugi.
LP, Bogi

Po moje boste morali najti še kak alergen razen mleka…

Pa saj je hidrokortizon tudi kortikosteroid, pa ima ENAKE stranske učinke kot Elocom, oziroma ta jih ima nekaj manj.

Nisem vedla 🙁 nekje na forumu sem zasledlia, da se kortikosteridi delijo na 7 skupin in da hidrokortizon spada v 1.skupino (najslabše) med tem, ko elocom v 4. (srednjo). Hvala za odgovor!

Pa verjetno bom morala se kaj poiskati samo res se vec ne znajdem – dermatotog mi je rekel, da je to diserboroični d. in da ni alergije. Jaz pa tudi ne vidim povezave – dieto strogo držim, enkrat je super, enkrat pa zelo slabo. Mogoče moram izolčiti še gluten, tapisone smo dali stran, prah brišemo, kopamo se bolj redko, da ne dražimo kože (oljne kopeli nam niso pomagale, ravno nasprotno)…Aja, pa dermatolog je rekel, da so krivi hormoni in da se stvar izboljša potem, ko neham dojiti…sem zaradi tega še bolj zmedena.Mogoče pa je res? Kreme iz ZDA pa ne bi bile tako privlačne, če ne bi obljubljale, da preneha srbeti…moj se pač poskuša praskati – predvsem nogice, splovilo in glava – mene ker zgrozi…
LP, Bogi

Pri našem so pri ztej starosti proti nekoliko pomagale kapljice Fenistil.
Morda poskusite najti še kak prehranski alergen. Pogosti so še jajca, oreški, ribe, med. Za en teden povsem izločite npr jajca in lecitin, pa boste videli, če bo razlika. Kaj pa pršice? Morda bi ga testirali še na kaj?

Hvala! Imam dijeto brez jajc in mleka, nobenih oreščkov – samo še gluten, ki baje je lahko resen alergen. Na prah ga še nismo testirali – ko sem vprašala so mi v Pediatrični rekli, da je še premajhen. Tako je bilo v primeru mleka – ta prvi test (2,5 mesca) ni pokazal alregije, ta drug (5 mescev) pa je. Problem, ki ga vidim jaz je poslabšanje po uporabi elocoma (razredčen) – en teden je OK, potem pa imam občutek, da se težave še večje (večja prizadeta območja itd.) Na glavci sem zaenkrat premagala zadevo z EUCERINOM – za telo pa res ne vem. Namažem go 1-2 je super enih 10 dni, potem pa bufff. Suha koža, srbijo nogice…fenistil sem uporabila enkrat in imam občutek, da ni bil čisto OK – zasanjan cel dan, tako da to je nek zaklet krog. No ja, je pa malo lažje ko vse to napišeš. LP in HVALA!

Na gluten ni alergije, pač pa gluten (beljakovina v pšenici, ovsu, ječmenu in rži) povzroča celiakijo. Alergija na pšenico pa je seveda zelo možna (ni pa to na gluten).

Dejansko je res, da je za alergijo na hišni ali cvetni prah še zelo majhen. Običajno v tej starosti (6 mes.) v alergijskem pohodu vidimo alergijo na hrano (KML, jajce, pšenico-ti so najpogostejši), šele okoli 2-3 leta tudi na hišni in cvetni prah, če ima otrok to nesrečo, da vstopi v alergijski krog.

Elocom se uporablja nerazredčen (mnogi ga sicer redčijo, pa ni potrebe-razredčen je manj uspešen, zato morate mazati dlje časa-pa ste na istem, če uporabljate nerazredčenega le 3 dni).

Zakaj vam samo začasno pomaga, potem pa se razširi? Ker ne veste, na kaj je otrok alergičen, pa je še naprej izpostavljen alergenu. S kremo samo ublažite znake, ker pa alergen še naprej veselo deluje, se koža pravzaprav kar naprej slabša. Prvo in najpomembnejše je: IZOGIBANJE ALERGENU, šele potem bodo pomagali antihistaminiki (Fenistil, Claritine, Flonidan, Aerius, Zyrtec ali Letizen) in mazila (Elocom-nerazredčen 2x dnevno največ 3 dni, Afloderm enako) in potem, ko je koža že v redu in ste se izognili alergenu NEGA na vlažno kožo (olivno olje v eucerolu, linola fett, hladilno mazilo, kar bo vašemu otroku najbolj ustrezalo).
Torej, če še vedno “dobiva” alergen (verjetno iz hrane) vam NOBENO ZDRAVILO NE BO POMAGALO za dlje časa. Se pozdravi, pa takoj spet poslabša. Kot sem rekla: ugotoviti na kaj je alergičen in se tega striktno izogibati.
lp
Tanč

Meni alergologinja vedno reče, da za poslabšanje pri AD ni nujno, da gre za alergično reakcijo. Dejansko se pri naši dvoletnici poslabšanja kože v poletnem odobju ponavljajo nekje na 2 tedna, pozimi pa pravzaprav kar naprej. Z vsem ugotavljanjem, eksperimentiranjem, izločanjem živil, pisanjem dnevnikov nisem ugotovila nobenega novega alergena. Ko se ji koža začne slabšati, hitro uporabim malce Elocoma, da se proces ustavi, če ga ne, je po enem teden lahko že precej hudo zanjo. Tako pravzaprav redno uporabljam Elocom, vendar na zelo majhnih povšinah in zelo majhne količine in se zaradi tega ne sekiram (preveč).

Zdaj, ko je končno prišla pomlad, se to pozna tudi na hčerkini koži, juhu!!!

Najlepša hvala! Ste zlate in prijazne! Na dijeti sem že 4,5 meseca in sicer UIII – pa ni nobenega bistvenega izboljšanja ali pa kakšnega groznega poslabšanja razen trenutkov ko uporabim elocom – takrat super, negujemo zelo skrbno in potem spet bufff – izbruh pa imam občutek da celo na večji površini in bolj srbeč. Zato se tako sekiram. Elocom uporabljava razredčenega in deluje – vsaj za enkrat. Izločila bom še pšenico in bom vidla če je kaj bolje. Trenutno je slabo – ker se ne praska po rokah te bom samo negovala. A je možna alergija tudi na jaboljko? Hvala še enkrat in LP.

Živjo, bom še jaz pristavila,
imam skoraj 6 letno hčerko, ki je alergična praktično na vse (jajca, k.mleko, soja, riž, pšenica, krompir, agrumi, arašidi, pršica, cvetni prah… pa še kaj se najde). Diagnoza: dermatitis atopica, astma

Koža atopikov mora biti stalno navlažena, potrebna je skrbna in pogosta nega. Priporoča se vsakodnevno tuširanje, po tuširanju pa naj bi se kožo na hitro obrisalo in še vlažno izdatno namazalo z mazilom za nego (mi uporabljamo Unquentum Emolliens, ki ga dobimo na recept). Potrebno je kožo tudi zjutraj izdatno namazati.
Probleme smo imeli z lasiščem, saj se tam ne da namazati 2x dnevno, vendar se nam je sedaj umirilo in veliko manj srbi (uporabljani smo Elocom lotion).
Poslabšanje kože lahko povzroča tudi znoj in ostali telesni izločki (Ema ima izpuščaje v zatilju in po trebuščku, ko se lovi ali je bolj fizično aktivna). Ne bi vam priporočala uporabo Linole Fett, saj naj bi vsebovala delce arašidov (zagotovilo alergologinje).

Kar se diete tiče, vam svetujem da ima otrok čimbolj raznoliko hrano (tudi doječim mamam), saj lahko otrok, ki je nagnjen k alergijam razvije alergijo na hrano, ki jo je do sedaj normalno prenašal – tako se je zgodilo pri moji Emi z jabolkom in rižem.
Pazite se navzkrižnih alergij!

In čimbolj uživajte s sončki….

lp, T. & E.

Bravo, TT!
Super,
Tanč

šE ENKRAT HVALA!Vsem, ki imate čas in več izkušenj. Naša pot se je verjetno šele začela 🙁 Upam, da bo šlo. Jaz malega namažem večkrat na dan – vsakič, ko se previjava, po umivanju (sva se nehala kopati vsak dan, ker sem imela občutek, da je njegova koža še bolj razdražena in da se bolj praska – uporabljaja sva oljne kopeli, kopel od mustele, seveda nobenega mila, potem pa še prefiltrirano in prekuhano vodo). Včeraj sva ga skopala v ustekleničenji vodi – pa ni nič bolje. Smili se mi, ker je prej izredno užival v kopanju (potem pa se je naučil praskat). Tako, da zdaj testirava več varijant – mogoče pa bo. Lasišče sem mu uredila z Eucerionom 3% – potem ko se je začel praskat pa sem po nasvetu dermatologa uporabila elocom – 1 teden OK, potem pa še slabše – zdaj je OK, pa je pomagala samo o,menjena nega, res pa je da 5-6 na dan mazanje in čiščenje z mehko krtačko, zelo, zelo nežno. Na testiranju sva imela hladilno mazilo (nama ni pasalo najbolj), mustelo, a-dermo, ribije mazilo – imam občutek, da ta še najbolj pomaga ter diprobaso. Bom prosila našega pediatra za recept – mogoče bo to še bolj zaleglo (ker kljub mazanju ima še vedno zelo suho kožo). Lep večer!

Tudi naša atopičarka ne prenaša dobro pogostega kopanja ali tuširanja. Včasih zvečer tako moleduje, da bi se kopala s starejšo sestro, da se je usmilim, čeprav vem, da bo imela potem malo razdraženo kožo. Da ne govorim o bazenih 🙁 Pri kopanju pa uporabljamo kopel od Avene, se v redu obnese, bolje kot Eucerinova.

Kaj pa morje in morska voda? A je mogoče kdo probal Mrtvo morje ali pa sol za kopanje iz mrtvega morja? Znanca sta razlagala, da ima izredno zdravilen učinek za vse kožne boleznji?

Krema linola je super, vendar najprej ugotovite, če ni alergičen na arašide, ker res vsebuje arašidovo olje. Učinek je potem ravno nasproten od pričakovanega, vsaj pri nas je bilo tako.
ja, tudi na jabolko je lahko alergija.

New Report

Close