Pozdravljeni,
podvržena sem materinim znamenjem in sončnim pegam, zato sem vsako leto primorana hodit na redne dermatološke preglede. Vsakič znova se bojim rezultata analize, a na srečo so bili do zdaj vsi rezultati ok. Dermatologinja mi je svetovala podrobnejši pregled pik s fotofinderjem. Malo sem se pozanimala o tem in vsekakor mi je zadeva zelo interesantna, čeprav je pregled možen samo samoplačniško in prejemam le minimalno plačo, s katero se komaj preživim.
Moje vprašanje se nanaša na ceno pregleda. Predvsem me zmoti različnost cen med izvajalci teh pregledov. V Ljubljani je cena tega pregleda nekje med 80 in 100€, v Novi Gorici med 120 in 200€, v Rogaški Slatini menda okrog 90€. Ali mi morda lahko svetujete za katerega ponudnika se naj odločim: Ali cena vpliva na strokovnost in kvaliteto pregleda ali pač ne? Poudarjam, da mi za zdravje ni problem dati več denarja, vendar če lahko za manj denarja dobim enako storitev, zakaj tega ne bi izkoristila, glede na moje nizke dohodke? Poleg tega me zanima, zakaj imajo v NG ceno odvisno od števila znamenj, drugod pa ne? Sama imam namreč toliko znamenj, da bi vsak dermatolog obogatel na moj račun, če bi res zaračunaval glede na število pik ;). Glede na to, da je pregled s fotofinderjem menda najbolj zanesljiva metoda za zgodnje odkrivanje kožnega raka, se bom zanj odločila v vsakem primeru, Odločiti se moram le za ponudnika, in seveda se vam zahvaljujem za pomoč pri odločitvi.
Lep večer še naprej in hvala,
Taja
Glede izbire ponudnika vam ne morem svetovati. Lahko pa uporabniki forum opišejo svoje izkušnje. Vabljeni