Najdi forum

folna kislina

Lepo pozdravljeni.

S fantom načrtujeva nosečnost. Zanima me, ali jih lahko kupim v lekarni brez recepta in katere (če jih je več) priporočate ter približno ceno.
Hvala in kar tako naprej.

Draga Zala,

Ni važno katere tablete s folno kislino si nabavite, lahko so najcenejše. V glavnem se dobijo brez recepta. Cena se spreminja in ne vem zanjo. Vprašajte za tablete, ki vsebujejo 400 mikro gramov ali 0,4 mG folne kisline, klikor znaša priporočena dnevna doza (Folacin, Femibion ipd.). Dobite jih ne le v lekarni temveč tudi v trgovinah DM (Drogerie Markt) in drugih veletrgovinah z dietetičnimi pripravki.

Hvala za odgovor.
Imam pa že nove informacije. In sicer, Femibiona baje ne proizvajajo več, Folacin pa se dobi samo na recept. Tako so mi povedali v lekarni. Namesto tega pa mi je priporočila Tifol, ki sem ga tudi kupila.
Kaj si vi mislite o Tifolu?

živjo
tudi jaz semna istem, zato jih jem že 2 meseca, stanejo pa en zavitek, v katerem je se mi zdi 30 kosov je 840 SIT.

nataša

Draga Zala,

Tifol ali kaj drugega, ni pomembno….pomembna je vsebina – folna kislina …..in njena vsebnost – 0,4 mG / dan.

Živjo, spet jaz. Jaz jemljem TIFOL! Okus glih ni najboljši, pa saj jih ni treba gristi (tako kot sem jaz na začetku)

Dobro jih prenesem, vzemi jih kot da bi bili vitamini, ne preobremenjuj se s tem, kaj ješ, pa bo.

na čimprejšnji naraščaj

nataša

Sporočilo Nataši!

Tifol jemljem zdaj dva dni in zame sploh nimajo okusa, ker tabletko kar dol popijem z vodo.

Hvala za vzpodbudo. Tudi tebi veliko sreče!

Zala

New Report

Close