Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija folikulitis- najstnik- obupno stanje lasisca

folikulitis- najstnik- obupno stanje lasisca

Spostovani,

ne vem vec kam naj se še obrnem po pomoc, ker sem ze enostavno obupana. Pri 18 letnem sinu smo ze eno leto nazaj opazili da se mu lasje na določenem podrocju redčijo…to ni bilo tezko opaziti ker je imel zelo zelo goste lase. peljali smo ga k osebnemu zdravniku, kjer sem zahtevala napotnico za dermatologa pa je zal nismo dobili, ces da ni nic nujnega. pokazala sem ji glavo otroka in lasisce v zadnjem delu je bilo poplnoma pordelo. zdravnica nam je dala nekaj za mazat- ne vem tocno kaj, se ne spomnim. in s tem sem skoraj mesec mazala otroku glavo in vsak dan je bilo hujse in nic boljse…potem sem dobesedno znorela ker so se otroku iz dneva v dan bolj redcili lasje…in smo ga samplacinsko peljali k dermatolgu . ugotovila je da je to s cimer smo mu mazali napacna odlocitev zdravnika in mu je to stanje se dodatno poslabsalo. Dermatolog mu je dal antibiotik in mazati smo morali s klimicinom. v glavnem s tem se borimo ze eno leto. otrok ima iz zelo gostih las zdaj cisto razredcene lase..tako da se mu vidi ogromno rumenih mozoljev po lasiscu, vse je pordelo…klicala sem dermatologa in mi je rekla naj nadaljujemo s klimicinom da enostavno ne ve kaj bi mu se dala in da je to pac ena velika tezava in jo je zelo tezko odpraviti. lepo prosim pomagajte z nasvetom kaj lahko se naredimo?? ker sem obupana ko ga gledam kako se otrok obremenjuje zaradi tega. prej skoraj ni mogel skozi lase z roko tako goste je imel zdaj ima poplnoma razredcene. Glavo umiva ali samo z vodo, obcasno pa z octenisan samponom. Brala sem o nekem ialuxid gelu ki naj bi bil ucinkovit. Iskreno prosim za kakrsen koli pozitiven nasvet kar bi mu lahko pomagalo.

Pozdrav!
vnetje ob dlakah je pri mladih lahko v zvezi z aknami, lahko je neodvisno od aken, lahko pa gre za infekcijo, nazadnje, kar pa je nejtežje zdraviti pa je folikulitis z brazgotinjenjem.
Diagnoza se postavi na podlagi pregleda, če pa je potrebno pa tudi odvzema kože.
Dermatolog mora zaključiti tako diagnozo kot terapijo!
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spostovani,

ne razumem vasega odgovora. Kot sem ze napisala dermatolog nam je napisal da nima vec kaj dati …bili smo ze 2x tam. Torej prepustimo tako kot je in cakamo kaj se bo zgodilo?

Ne!
Vsaka bolezen ima potek, vsaka bolezen ima diagnostiko, ko je to izčrpano, potem rečemo, da nimamo kaj narediti. V tem primeru niso bile poskušane terapije: en ali drug antibiotik, niso bile narejene preiskave: brisi izcedkov, odvzem kože in histologija….. Zato sem napisal, da so potrebne še preiskave ali pa druge terapije!
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Torej moramo vztrajati in se 1x nazaj k dermatologu. Bomo poskusili.

Bi priporocal da se gre k komu drugemu po drugo mnenje, brez razlage prejsnih doktorjev. Ce sta obe mnenji slicni, sele zatem bi se slo k prvemu in kot so omenili tukaj, nadalni tretma.

samo objavljam komentar MAtkota

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close