Najdi forum

Fiziološka raztopina?

Eno mogoče neumno vprašanje glede fiziološke raztopine. V lekarni so mi dali 0,9% sol NaCl ali je to to (menda pa je rok trajanja 1 mesec???)

Hvala za odgovor in lp

To je to ja. Za rok trajanja pa nisem 100%, menda bo res držalo.

Da, rok uporabe je 1 mesec, po odprtju je raztopina uporabna 1 teden.

LP

Fiziološko raztopino lahko pripraviš sama in sicer na liter vode daš čajno žličko soli in kuhaš toliko da prevre. Mešanica je uporabna en teden, hraniš pa jo na sobni temperaturi.
Lep pozdrav

Celjske lekarne imajo kapljice za nos z rokom trajanja 5 mesecev. Po odprtju moraš vsebino porabiti v 14 dneh. Fiziološka raztopina v pršilu (npr. Nisita) pa ima rok trajanja tudi več kot eno leto (mislim da skoraj dve leti). Jaz osebno imam rajši pršilo, ker imamo s hčero potem manj problemov – drenja.

Pozdravljene! Nekaj me zanima. Ker ima moj mali zamašen nosek, sem po iskalniku našla post o “izdelavi” fiziološke razstopine, kjer piše, da se na 0,5l vode da 1čajna žlička soli? Drugje pa piše- na 1l vode 1 čajna žlička soli? Katero razmerje je pravilno???
PROSIM, če katera ve kaj več?

Aja,pa še to sem prebrala: da če je fiziološka preblaga (če je noter premalo soli) prej škodi kot koristi?

LP

Tiffany,
Jaz dam na 0,5 litra eno malo čajno žličko. Ni za komplicirat. Poskusi jo pa boš videla. Če se ti zdi ‘močna’, jo pač razredčiš.

LP

Če ne zaupaš, pa v lekarni kupi pollitrsko, ki jo uporabljajo za infuzijo. Ravno tako velja, stane pa približno toliko kot ene “kapljice za nos”.

New Report

Close