Najdi forum

fitnes in kile gor

Hodim na fitnes, skoraj vsak dan, na različne skupinske vadbe, fajn se zgonimo in preznojimo, kile pa pridno gor.

Tako da sem že skoraj na svoji stari poletni teži. Trud več kot pol leta sta skoraj izničila dva tedna fitnesa. A ni to fajn?
In ne, žal se obsegi niso čisto nič zmanjšali, torej ni to. Resnično je zame, za način delovanja mojega telesa, edini način, da oklestim kile, to, da enostavno ne jem. Miganje ima ravno kontra efekt. Resno no, ne vem sicer, koliko pokurim v eni uri vadbe, ampak enih 300 kalorij pa menda že, potem pojem jogurt z banano ali pusto skuto z banano, kar nima 300 kalorij, in evo, teh 300 kalorij se obesi name, medtem ko očitno tistih 300 kalorij na fitnesu ne izpuhti iz telesa, ampak se samo reciklira ali kaj?
V glavnem, beljakovinski obrok po vadbi moram ukinit. Bog ne daj, da bi šla na kako umetno hrano, bi verjetno čez dva tedna ne mogla več skozi vrata.

Hej pravakava, glavo gor! Super si!
Dva razloga sta lahko za to – če po dolgem času delaš veliko bolj intenzivno kot si prej, je to lahko čisto fiziološka reakcija mišic na stres (dober stres). V mišicah se nabira glikogen, ki nase veže veliko vode – od tu višek na tehtnici. V 14 dneh bi teźko izgubila toliko maščobe, da bi se poznalo na obsegih.
Drugi razlog je lahko, da več ješ 😉 Aerobna aktivnost, tudi anaerobna, ti da apetit in hitro lahko poješ več kot rabiš.
Premisli, kaj bi lahko bilo bolj verjetno v tvojem primeru?
Kaj pa PMS? Tudi takrat imamo 1-2 kg več.
In bodi pridna še naprej. Vse bo ok.

Več pojem samo beljakovine po treningu, ampak ne pretiravam. Sem preverila kalorije in vse.
PMS naj ne bi več imela, ker jemljem KT. Trenutno sicer malo otekam, ker imam veliko dela in cele dneve sedim, samo ni tako hudo.

Najbolj me pojezi, ker mi ljudje govorijo, da mogoče jem premalo – in ko pojem malček več, se seveda redim. Ne, pri meni ta sistem ne deluje in sem enostavno drugače narejena, druge razlage ne vidim.

Ma veš kako je to, da se vsak dan zgoniš, zašvicaš, skoraj umreš, ker trenerji so res neusmiljeni in ornk delamo, rezultat je pa porazen.

Verjamem, za je zoprn občutek, ko imaš občutek, da se rediš od vsakega grižljaja. Ampak saj veš da ni res.
Sicer nisem pristaš gledanja kalorij, ampak bi pa vsakemu priporočila da 1 teden zapiše vse, vsak grižljaj – mogoče pa kaj zanimivega ugotoviš. Naš občutek in realnost sta lahko nekaj čisto drugega. Iz lastnih izkušenj povem, da te lahko preseneti. Ampak praviš da si vse preverila. Potem počakaj še kak teden, mogoče se trend obrne.

Evo. Meni se dogaja isto. Brez gibanja ob isti prehrani sem imela manj kg kot sedaj, ko vsak dan naredim po 10 km hitre hoje. Razen tega sem crtala pozne vecerje ter vse prigrizke….tako slane kot sladke. Ne pozna se na tehtnici, niti na meni. Se vedno mi niso nobene hlace premale he he. Aja….svoj kao zivljenjski slog sem spremenila z 1. Jan. Se pravi ze skoraj mesec dni….

Ja, življenje naj bi bilo načelno fer, pa ni, tole je res krivica.
Moje izkušnje pravijo, da ko sem hodila redno v fitnes na vodeno vadbo, nisem shujšala niti grama. Telo je očvrstelo, celulit je pobiralo, ampak ne na tehtnici ne na obsegu se ni poznalo. Enak učinek je bil v najintenzivnejšem obdobju kolesarjenja, ko sem vsak dan uro in pol švicala kot pes v klanec, čez vikend pa po cca tri ure na dan čistega klanca. Shujšala nič. A to niti ni bil namen mojega športanja, zato se nisem sekirala.

Za hujšanje naj bi bilo najučinkovitejše športanje na nizkem utripu. Ne visokem, ko crkavaš od napora. Ergo, pravakava, ti sedaj jekleniš, ne pa hujšaš. Pa ta Štefkina teorija o glikogenu baje tudi drži. Tako da mogoče velja preiti na manj intenzivno vadbo……?

No glede tega problema (in hujšanja na sploh) je bila ravno včeraj ena oddaja na TVSLO2 – Resnica o hujšanju. Preiskovali so kako hrana vpliva na sladkor v krvi in kako je z vadbo ko hujšamo. Če imate možnost (prevrteti nazaj) se splača pogledat. Se oproščam ker smetim v temo;)

No, kilaža se je ustavila (pač na višjem kot pred enim mesecem), vsaj to.
Enostavno ne smem pojesti več kot toliko in to je vsa skrivnost, ne glede na to, koliko migam.
Je pa drugače počutje veliko boljše, sploh vadba za ramena in roke mi zelo koristi.

Bravo! Zdaj se je ustavilo, mogoče bo šlo pa kmalu dol 😉 Ker si že blizu idealne teže, gre vse precej počasneje in je potrebna še večja vztrajnost.

No, je bolje.
Mogoče oziroma očitno me hecajo KT. Dva tedna – en teden pred “M” in med “M” – sem bila napihnjena kot balon, trebuh za 6. mesec nosečnosti, tudi otekala sem. Mislim, da sem pri Pušenjaku prebrala, da zaradi otekanja lahko pridobiš cca 4 odstotke teže (govorimo o normalnem otekanju, ne bolezenskem), kar pri meni dejansko pomeni cca 2 kg.
Upam, da to ne bo tako ostalo, ker res ne bi bila rada polovico časa kot en balon, ker se tudi počutim ne dobro, prav tako me v tistem obdobju heca povečan apetit (ki pa ga nekako krotim z vmesnimi zdrsi – that’s life). Te dni je veliko bolje, tudi apetit je obvladljiv in nemoteč :).

No, tolk da sem spet dobila veselje.

New Report

Close