Fibromialgija in antidepresivi
Spoštovani!
Pišem vam, ker sem obupana. Imam fibromialgijo in cele dneve sem v bolečinah. Ne morete si predtsvaljati, kakšno grozno življenje imam zaradi teh bolečin in kako lepo bi lahko bilo, če teh bolečin ne bi bilo. Priznam, sem blizu samomora, dolgo več ne bom kogla tega prenašati. Predvsem, ker nočem, da drugi trpijo zaradi mene.
Pomaga mi Doreta, vendar to ni rešitev, ker dela odvisnost in pa tudi cela sem pijan na njej. Poskusili smo z Amyzolom, ki ni pomagal nič. Ecytara tudi ne, Zoloft je bil sploh katastrofa.
Nato smo poskuili s Cymbalto, ki mi pri bolečinah ni najbolj pomagala, je pa vsaj bila zelo učinkovita za depresijo. Zelo učinkovita!
Na žalost so se mi na njej jetrni testi dvignili za trikrat in smo jo ukinili. Odtegnitveni sindrom od nje je bil za znoret.
Moj revmatolog in psihiater sta v bistvu obupala. Zdaj mi psihiater predlaga, da bi poskusila Aurorix.
O Aurorixu res praktično nič ne najdem na internetu. Sploh pa ne o ntem, če bi lahko pomagal pri kronični bolečini. Mi lahko prosim vi kaj več poveste o njemu?
Pozdravljeni,
linkam vam temeljne značilnosti zdravila Aurorix:
http://www.zdravila.net/navodilo.php?navodilo=s-003683.pdf&dir=smpc
Raziskave kažejo visoko učinkovitost za depresivne in anksiozne motnje, za fibromialgijo rezultati niso tako jasni, je pa možno da pomaga določenim bolnikom.
Edini antidepresiv ki je registriran za zdravljenje depresije je prav duloksetin (Cymbalta) ki ste ga že jemala. Za zdravljenje fibromialgije je še registrirano zdravilo pregabalin (Lyrica) ampak to zdravilo ni antidepresiv, se uporablja za zdravljenje epilepsije in kronične nevropatske bolečine.
Se pa zelo strinjam z vami, da protibolečinske zdravila v teh primerih niso dolgoročna rešitev. Predlagam vam še en pristop, ki ima po mojem mnenju veliko vrednost in to je psihoterapija. Premislite še o tem.
Lep pozdrav,