Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Fibrom???

Fibrom???

Pozdravljeni,

pisala sem vam že včeraj, pa se je moj mail očitno nekje izgubil. Zanima me, kaj bi lahko to bilo. Gre za izrastek 1,5 mm x 1,5 mm v barvi kože, ki ga ima hčerka stara 3,5 let že približno 2 meseca. Izrastek ne boli, srbi ali jo kakorkoli drugače moti. Ali menite, da gre za kaj nevarnega in bi bilo potrebno do dermatologa? Kako pogosti so fibromi pri otrocih, ali je to bolj izjema kot pravilo. Hvala za pojasnila in lep pozdrav.

Vaše vprašpanej včeraj ni prispelo na forum.
Kožni izrastek je lahko:
– mehka virusna bradavica (moluska)
– navaden roženi izrastek
– manjši fibropm
Če ne opazite nobenih drugih kožnih sprememb (npr. madežev), potem samo sledite. Če bi se okoli te tvorbe pojavljali manjši enaki izrastki, pojdite k zdravniku. Sicer se ne odstranjujejo prav vsi kožni izrastki.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni še enkrat. Ko sem še malo prebirala po netu, sem zasledila, da kožne spremembe – izrastki lahko pomenijo tudi nodularno melanom. Ali menite, da je v našem primeru strah za to odveč? Ali v primeru nodularnega melanoma stvar ves čas raste tudi navzven. Pri nas je izrastek na sliki, ki sem jo poslala zadnjič, namreč v premeru 1,5 mm že ves čas enak. Ali se nodularni melanom “obnaša” drugače? Hvala še enkrat za odgovor in lep pozdrav.

Za vsako spremembo v našem zdravju lahko z neko minimalno verjetnostjo, npr. 0,00001% pričakujemo tudi neko maliigno spremembo. Vendar imajo tudi maligne spremembe neke svoje zakonitosti, predvsem je pomembno ali zadeva raste, se sprreminja. Če je enaka, potem je pač verjetnost, da gre za malignom sicer možna, pa izjemno majhna.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Odgovor na objavo uporabnika
lara1, 17.09.2011 ob 05:36

Pozdravljeni še enkrat. Ko sem še malo prebirala po netu, sem zasledila, da kožne spremembe – izrastki lahko pomenijo tudi nodularno melanom. Ali menite, da je v našem primeru strah za to odveč? Ali v primeru nodularnega melanoma stvar ves čas raste tudi navzven. Pri nas je izrastek na sliki, ki sem jo poslala zadnjič, namreč v premeru 1,5 mm že ves čas enak. Ali se nodularni melanom “obnaša” drugače? Hvala še enkrat za odgovor in lep pozdrav.

To je zelo malo verjetno. Spremembo poslikajte z merilom (prislonite ravnilo) in opazujte rast , spremembe barve in robov.

New Report

Close