feminizacija družbe
Sem ženska, srednjih let, poročena, mati 2 sinov in 2 hčera, z visoko izobrazbo in solidnim položajem v družbi. Opažam, da imam za današnjo družbo precej nekonvencionalen pogled na odnose na relaciji moški – ženska.
Trdim, da se je današnja družba močno feminizirala, da se bo še bolj in da gre posledično za razvoj novih razmerij odnosov in življenja.
Delitev dela in pričakovanj na moška oziroma ženska se je zrušila v socializmu. Močno se je dvignil procent zaposlenih žensk. Ženske smo tako dobile finančno svobodo in enakopravnost. Smo jo res ? Dobile smo dolžnost služiti denar in obdržale dolžnost vzgajati otroke in skrbeti za moža in dom. Zase trdim, da bi živela bistveno bolj zadovoljno v vlogi gospodinje, žene in matere. Vse ostale funkcije hvaležno vrnem. Sem že poskušala vendar me privzgojeni vzorci kaj kmalu porinejo nazaj v kako družbeno politično funkcijo.
Dobile smo možnost izobraževanja. Krasno, pridne mravljice z lepo pisavo (grafomotorika je gensko bolj razvita pri ženskah) in sposobnostjo učenja na pamet so začele osvajati šolski sistem. V šolah komaj še najdeš učitelja. Posledično se dogaja, da so v izobraževanju bistveno uspešnejša dekleta (statistično dokazano). Moški izginjajo iz hodnikov fakultet.
Počasi in vstrajno ženske prevzemajo vodilne položaje.
Moški se v dani situaciji težko znajdejo. Z veliko truda nama z možem uspeva graditi zadovoljivo skupno življenje. Imam 2 stopnji višjo izobrazbo, višjo plačo, vodstveno funkcijo v službi povsem nehote projeciram v družino. Potem je tu še gospodinstvo. Mož mi pomaga, vendar pred kolegi raje skriva to pomoč. Obrambni mehanizem. Sinovi se prebijajo skozi šolski sistem žensk. Menda je sedaj v modi, da dekleta izbirajo partnerje.
Je možno, da ravno te spremembe povzročajo nevrotičnost vseh nas moških in žensk ? Kako uspešno peljati družino skozi te globalne spremembe ? Bodo moji fantje in dekleta uspeli najti način kako uspešno “preživeti življenje” ?
Točno! Pripravljam knjigo pod delovnim naslovom: “Spolnost in zakon pod okriljem histeričnega feminizma. LP J.Rugelj
Forum je zaprt za komentiranje.