fant v komuni
Živjo!
S fantom, ki je narkoman sva 4 leta v resni zvezi. Od prvega dneva, ko vem da je narkoman mu želim pomagat. S prva nisem vedla kako in kaj in sem mu par let samo stala ob strani ga podpirala h zdravljenju…zdravu se je sicer na metadonski kliniki in nekako je shajal biu tudi po leto dni brez hereina, kokaina, tablet potem pa vedno man po pou leta trezen in majn. Po vseh teh letih pa smo se skupaj z njegovimi starši odločili, da naj gre v komuno (LAUTARI). Prvo je biu v Ljubljani na DTO-ju mesec in pol potem pa smo ga peljali v italijo. Zdaj je tam pou leta čakajo ga pa še 4 leta.
V teh letih odkar sva skupaj sem ugotovila, da je on tisti pravi in za njega bi naredila vse….zato ko sva se odslovila sem mu povedala, da ga bom čakala pa ni važno kolko let bo blo treba…on me je vzel za besedo in dal vedet, da so ljubezen in želje obojestranske.
Z njegovim očetom hodim tudi na srečanja za sorodnike, kjer zvem kako je znjim in vse potrebne informacije. Kar me moti pa je to, da kot punca, partnerka, zaročenka nimam oz. ne smem imet z nim nobenega stika (obiskov..nekaj let oz. kot zgleda nikoli). Napisala sem mu tudi pismo, ki sem ga oddala na srečanju, da ga bojo mojemu fantu izročili, ampak po 3 mesecih da mu še vedno niso dali, ker pravijo da ne še čas za to. Pa tudi iz njegove strani nisem še nobenega pisma, klica kar koli dobila.
Iz same ljubezni do njega sem ga poslala v komuno zato, da se pozdavi in da ko pride nazaj bova lahko normalno skupaj zaživela…Sprašujem vas ali mi lahko kdo pove ali ljubezen in sama zveza lahko ostane med tem, ko je v komuni in po njej?
Hvala, LP
Punkgirl,
v kolikor hodiš na sestanke so ti sigurno tam razložili, da je program razdeljen na tri dele. In ravno ta tretji del programa se nanaša na postavitev in utrditev družine oz. zveze.
Zakaj nazadnje?
Zato, ker v prvi fazi mora on na noge postavit sebe! Ko bo dosegel le to, bo komaj sposoben misliti za naprej. In ker imajo zasvojenci s seboj res veliko dela, če se hočejo postavit nazaj v normalno življenje je proces tega toliko dolg…
Če se imata res rada bosta vzdržala. To je zelo velika preizkušnja za oba. Tako, da veliko sreče vama želim in vztrajnosti predvsem!!!
To pa je res čudno…Kolikor vem in vem od osebe, ki dela na takem mestu, ki ima stalno zvezo z LAUTARI-jem, da do potankosti povedo že v naprej kako in kaj. Kako pa je šel fant v komuno; sam ali preko kakšnega društva tukaj iz Slovenije? Lahko ti dam še velijko informacij glede tega v kolikor želiš. Pusti mail, če te karkoli zanima.
Brez skrbi, pišem, ker ti želim pomagat, da ne boš preveč žalostna, ker za to ni potrebe. Te pa popolnoma razumem…
V večih primerih komun je tako, da se osebo usmerja k temeljem, čemu je dobro stopiti na pot zdravja.
Da nekdo stopi na pot zdravja ne sme biti vzrok punca, žena, otroci, družina, starši, …
Samo eden vzrok in temeljni vzrok mora biti, in to je On sam, da stopi na pot zdravja zaradi sebe samega, kaji ljubiti drugega je mogoče le takrat, ko ljubiš sebe.
Vajina partnerska ljubezen ima možnost, da ob tem raste, in se jača, ali pa da ugotovita, da nista za skupaj.
Ostani pogumna, prisluhni realnosti in ji sledi. To, da ubiskuješ skupino, je dobro, toda če to delaš za oba, ne le zanj.