Najdi forum

Pozdravljeni,

ze pred casom sem se vam oglasila z vprasanjem o bazalni temperaturi, vendar v tem casu ni bilo zeljenega rezultata, zato se vam oglasam ponovno, s sledecim vprasanjem:

Kako zanesljiv je F-TEST? Namrec pri ugotavljanju plodnega dneva (test je pokazal, da je dan ploden), mi je bazalna temperatura kazala le 36,4 stopinje, 16 dan ciklusa.

Narocena sem ze tudi na Kliniki za pregled (partner je ze bil na prvem pregledu semenske tekocine, caka ga se zdravnik), saj se s partnerjem trudiva ze skoraj 3 leta.Povem naj se da sva oba Rh negativna. ali je v tem primeru res veliko tezje zanositi?

Za vas odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Ksenija

Draga Ksenija,

Rh faktor nima nobene neposredne zveze z možnostjo zanositve razen če bi bila sicer v sorodstvu (bratranca ipd.) in bi šlo za genetske napake, ki v takem primeru lahko ovirajo nosečnost oziroma zanositev. Sicer pa ni pomembna samo ovulacija. pomembna so še rodila z jajcevodi in seveda “moški faktor”, kot temu pravimo. Še v idealnih razmerah je potrebnih 12 mesecev, da 85% parom uspe zanositi. Mislim, da ste v dobrih rokah in bodo prišle na vrsto vse potrebne preiskave po primernem vrstnem redu. F-test pač lahko pokaže plodne dneve, ne pove pa nič o siceršnjem stanju rodil.

New Report

Close