Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja Evropska zdr. izkaznica – asistenca

Evropska zdr. izkaznica – asistenca

Živjo,

že nekaj časa sem zmedena glede evropske zdr. kartice ter zavarovanja asistence pri zavarovalnicah (npr. Coris).

Zanima me, ali v primeru nezgode v tujini (npr. smučanje, avtomobilska nesreča) zavarovanje asistence pokriva več storitev, ali dejansko zadostuje že evropska zdravstvena zavarovalnica? Ali je od uvedbe evropske zdr. kartice sploh še smiselno plačevati Coris (če potuješ po EWU)?

Vnaprej hvala za odgovor.

Hm sam sem imel delovno nzgodo v Franciji kompliciran zlom gležnaj.Sledila je operacija in po 9 dneh bi lahko zapustil bolnico (rešilec do Pariza letalo rašilec)
Potem je bilo uprašanje plačila stroškov prevoza ca 300000 sit imam sklenjeno dodatno zavarovanje in zavarovalnica ni hotela plačati saj po njihovem naj ostanem še 6 tednov in se potem normalno vrnem domov.Cena 6 tednov bolnice v Franciji je ziher 300000++++tako ,da logični ni.Prevoz mi je potem plačalo podjetje in po prihodu domov šok v domači bolnici češ da še je potrebno 1 krat operirat in nekaj zašravfat,,,znoriš.
Če bi imel plačan nadstandard bi baje plačali transport baje….
Res je najbolje vzeti Coris in imaš vse krito saj tistih par jurjev hitro pozabiš če pa se kaj zgodi pol pa……

Z evropsko zdravstevno izkaznico imate plačano samo življensko nujno zdravljenje. Z plačilom dodatnega zavarovanja za tujino (Coris ali Elvia..) pa tudi ostalo oz. kar pač ponujajo pogoji

New Report

Close