Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Epistaksa – elektrokoagulacija nosu

Epistaksa – elektrokoagulacija nosu

Spoštovani,
oče star 71 let ima že cca 10 let policitemijo vero. Pred 1 mesecem je imel 2-krat v 1 tednu močno krvavenje iz nosu (zavedamoo se, da je takrat obstajala tudi možnost kapi). Na urgenci so mu obakrat naredili elektrokoagulacijo. Od takrat težko diha zaradi česar ne spi skoraj nič, poslabšala se mu je prebava, odvajanje ter posledično je psihično ošvohel. Pomagamo si s psihijatrom. V kratkem ima tudi slikanje nosnih votlin.

Glede na to, da so se težave začele od kar težko diha, me zanima, če veste ali je to moteno dihanje pogosta/normalna posledica elektrokoagulacije? V kolikor da, ali se stanje izboljša ter v kolikšnem času.
Vnaprej hvala!

Spoštovani,

elektrokoagulacija je samo električna medtoda, ki zamaši žilico, da se kri ustavi. težko dihanje pri tem ni pričakovano oz. se ne bi smelo pojaviti.
Težave z dihanjem, spanjem, prebavo so bolj verjetno povezane s srčnim popuščanjem ali z nevrološkim dogajanjem kot pa z nosom in še manj z elektrokoagulacijo. Slikanje obnosnih votlin zagotovo ne bo našlo vzroka za te težave.

Svetujem posvet pri vašem zdravniku in po njegovi presoji na internistični prvi pomoči.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close