Najdi forum

eno vprašanje glede službe

imam eno vprašanje in se obračam na vas v upanju na dober odgovor…
situacija je takšna… delam v enem trgovinskem podjetju… ni važno katerem… imam punčko staro 2 leti in s statusom otroka s posebnimi potrebami…
zdaj pa tako… nič nisem podpisala da se strinjam, da bom delala nedelje in praznike… in vem, da jih po zakonu ni potrebno če se s tem ne strinjam…pa me kljub temu dajejo delati inventure ob nedeljah in zdaj imamo 31 odprto in bom morala delati, saj sem že lani delala za 26.12…. a mi ni težko, tiste 3 nedelje na leto delat in en praznik… zanimam pa me naslednje če katera ve iz lastnih izkušenj…
ali je res, da imam pravico do stalnega urnika? namreč veliko me premetavajo iz te trgovine v ono in vsaka ima svoj urnik… pa imam potem težave s kombiniranjem za varstvo in vse to… otrok gre šele januarja v vrtec, ker nimamo jasličnega programa v naši vasi…
ena mi je nekaj omenjala naj zahtevam premestitev na drugo del.mesto, kjer bom imela stalen urnik, ker je to moja pravica…
pa me samo zanima ali je res!

upam, da nisem vse zakomplicirala…in hvala v naprej za odgovore…

mamimami

mamimami,

se opravičujem – viroza je naredila svoje 🙂
kako je opredeljeno v vaši kolektivni pogodbi? Se lahko obrnete na sindikat?
Mnoge mame po prihodu v službo napišejo prošnjo – seveda je potem od vodstva odvisno, če ugodi zahtevam. Nekoliko lažje je, če posebne pogoje določa koletivna pogodba.

V 190. členu Zakona o delovnih razmerjih je napisano:
(1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
(2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.
(3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close