Endovital
Ali kdo od vas daje otroku, ki je alergik otroški Endovital, zaradi slabokrvnosti. Jaz ne vem več kako naprej. Spet ima hemogl. samo 99 pa se toliko trudim okoli hrane in železa. VSE SEM ŽE PROBALA, res pa je tudi da trenutno boleha, zelo je prehlajen. Zdaj bi poskusila s tem pa me je strah, da ne bo na koži spet ven usekalo, med je pa le med. Kaj pravite mamice?
Tudi sama se že od avgusta ubadam z istimi vprašanji in problemi. V lekarni sem vse preiskala, pa ima prav vsak sirup kakšen dodatek, ki je našemu prepovedan. Tako je naše edino orožje kvalitetna hrana (brokoli, cvetača, blitva, korenje, kisla repa, ananas, borovnice, motovilec, suhe fige, čičerika, leča, govedina, piščanec, konjsko meso, jabolka, banane,rožičeva moka). Pri hrani rezultati niso vidni tako hitro, kot pri raznih vitaminskih dodatki, zato je potrebno kar malo potrpljenja.
Držimo se nasveta dietetičarke, ki nam je svetovala, da mora otrok z vsakim obrokom dobiti čim več potrebnih snovi. Od avgusta do decembra je imel 3 viroze, norice in laringitis. Nobeno krajše od 10 dni. Sedaj pa že dva meseca praktično zelo ok. Le blažji laringitis in trebušno virozo(2 dni). Ima zelo dober apetit, pa tudi rezultati na ponovnih testiranjih so boljši. Skrbimo pa za urejeno, mirno življenje, dovolj spanca in veliko sprehodov ob vsakem vremenu.
Tudi sam sem imela krizo pred kratkim da bi mu ponovno dala med, pa ribe…., pa me so me na forumu prepričali, da se splača vztrajat.
Srečno
Mi se tolčemo skozi zimo s homeopatskimi granulami Echinacea globulae D4 ali D6, ki jih kupujemo v Avstriji za 5€ in nas celo družino doza drži mesec do dva.
Rezultat: oba delava veliko z bolnimi ljudmi, nisva cepljena proti gripi – brez znakov prehlada že ves čas; in hčerka normalno obiskuje vrtec in je do zdaj prebolela dva manjša prehlada brez vročine.
Nam definitivno pomagajo! Pa če tudi samo v glavi. Jaz pravim, da je važen rezultat.
Problmem pri Endovitalu ni le med, tudi cvetni prah in ostale primesi. Mislim, da vaš hemoglobin ni tako kritičen. Moj 18 mes. ga je imel pri 8 mesecih 71. Ugotovljena alergija na kml. Več ga niso testirali. Sedaj hodimo k g. Dominiku na bicom terapijo. On je svetoval piščančja jetra, da imajo tako zgradbo, ki jo telo najlažje izkoristi. Sicer pa se 90% železa izloči oz. predela v črevesju, in je (po mojem) bolje, da se odpravijo vnetja črevesne sluznice, ki preprečujejo izkoriščanje železa.
Lp
Saša