ENA BABICA IN DEDEK NE SMETA OBISKATI NOVOROJENČKA
Moj bog, ko sem tole prebrala – saj ne morem verjeti, da obstajajo tako žleht snahe, ampak očitno je res tako. Tudi sama sem snaha in sem seveda dovolila obiske takoj – že v porodnišnici–toliko spoštovanja do mojih in moževih staršev pa je vendarle treba imeti. vsi ostali so se pač najavili, preden so prišli na obisk. O tem, da tašča ne smela hkrati varovati več kot enega otroka –mislim, tvoja snaha je psihopatka. Pri nas smo že večkrat varovali cel kup otrok naenkrat- pa kaj potem? Otroci komaj čakajo, da se skupaj igrajo in spijo v isti postelji.
Imam zlato taščo, vedno ko potrebujem varstvo, je ta mala lahko pri njej in jo čuva ali pa tast ali pa svak in njegova punca ali pa soseda, ki ima enako staro hčerko. Skratka–vedno imam nekoga, na katerega se lahko obrnem, ko rabim pomoč.
Pa dobro, a ste sploh normalne novodobne mamice? Nobenega ne spustiti k sebi ob porodu, ker pač ve tega nočete. POtem pa ko potrebujete pomoč in varstvo, pa pričakujete, da vsi laufajo okrog vas. Ste pa avše prve vrste, no. Bi vam jaz dala vetra, taščo in mamo imeti samo za služkinjo–kot da one niso spravile na noge svojih otrok in kot da pojma nimajo o otrocih. POtem pa takšne snahe še pričakujejo, da jim tast in tašča takoj ko se novodobna snaha vseli v njihovo hišo, prepišeta pol imetja. Marš, pa takšne snahe. Bi vam jaz že dala vetra. Ene si v žilvljenju riti niste same obrisale, vse bi vam bilo treba na zlatem krožniku servirat, ampak samo takrat, ko to vam ustreza.
Ah joj, bedarije. Kaj že bo otroku, če ga vidita babica in dedek? Moja dva otroka so vsi videli takoj, tašča že prec drugo uro po rojstvu je pestovala oba :), to je bil za njo najlepši dan v življenju!!!! Res pa je, da sem prosila da vsaj pokličejo preden pridejo, da ni bilo obiskov preveč na enkrat.
Kar počaka naj ta prijazna mlada mamica, ko bo dete staro 1 leto, takrat bo pa babi dobra, da bo merkala…….
Se čisto strinjam z “drugič mamica”
ne vem, no. Meni se tvoje pisanje bere kot da ste v zelo slabih odnosih in da za vse kriviš “drugo stran”. Koliko si ti vsega prispevala in kako si vsak dan pomagala hčeri in zato seveda zaslužiš, da so te spustili zraven. Onadva pa nista kupila nič razen enih pleničk, pa kako grdo se izražata in je čisto prav, da onadva nista smela poleg.
Ja ljuba duša, po mesecu dni, ko nista smela zraven, je čisto jasno, da sta užaljeno zavrnila “blagohotno” ponudbo tvoje hčere, da se lahko končno prikažeta. Tudi jaz bi rekla, da zdaj pa nimam časa, mogoče pa drugi teden. Če ju tako obravnavate že od vsega začetka, ni čudno, da nerada prihajata. A ti pa imaš svoje življenje ali pa je tvoja hči “tvoje življenje”. Se te sploh kdaj losata, ali si ves čas tam? spodaj si napisala, da si bila vsak dan po hčerinem porodu tam in pomagala. Pa da si jim nakupila enih stvari, pa da si visela pri njih med nosečnostjo in jokala z njimi in ne vem kaj. Meni se zdi, da je tale tvoja hči mamina hčerkica, ti pa seveda ljubosumno čuvaš svoje dete in vnuka pred grdimi starši od tvojega zeta. Beda.
Novodobna sončkasta razvajena mulka, ki ima svojo mamo za služabnico, ostalih pa noče videti, če ji že ne nudijo kakšne ugodnosti zanjo. Briga jo za občutke in čustva drugih. Mamo je povabila samo zato, da ji služi. Seveda je nima za obisk, ima jo za služkinjo, ki ji narekuje, kaj mora in česa ne sme, zraven se mora pa mati počutiti kot da ima privilegij, ker ji lahko služi. Da sem jaz tvoja tašča in da moj sin nima nobene besede pri vsem skupaj, si lahko imate vašega otroka in ga niti takrat, ko me uradno pokličete, ne pridem pogledat. Razvajena smrklja![/quote]
Se popolnoma strinjam,to kar delaš je podn od podna,nesramno in pretirano egoistično.Pomojem si taščo in ostale zelo prizadela in s tvojim dojenčkom ne bi bilo čist nič narobe če bi ga tašča malo pocartala.Ljuba mamica saj ne bi ga cela ulica po roki vlačila,samo tvoja družina.Da,od partnerja starši so tudi sedaj tvoja družina.Zapomni si, da sedaj ko je otrok tu, imajo od tvojega partnerja starši tudi pravico otroka videt.In vprašaj se kako se partner počuti,če se je res strinjal da dojenčka njegovi starši komaj vidijo po enem mesecu,ali je hotel imet samo mir pred tabo.Zamisli se malo!Verjami mi, če misliš da bo otrok bolj odporen in zdrav če ga drugi ne bodo videli si se krepko zmotila!!!!!
Naše sonce je zimski otrok. Midva sva takrat pazila, da se bolni ljudje niso motali okrog nas, zlasti smrkavi otroci.
Kaj bi lahko dojenček staknil od pestovanja v naročju zdrave tašče, mi pa ni čisto jasno. Če je bolna, valjda ne more cartat 3 dni starega novorojenčka. Če je zdrava, pa nekih racionalnih ovir res ne vidim.
Tudi jaz svoje hčere nisem tega vprašala, ker sem videla, da se v redu počuti. Ali kaj rabi za dojenčka??? A to je zdaj normalno, da kar stari starši kupujejo stvari? Pa koliko si jim ti nakupila, res me zanima?
Pa zakaj, za božjo voljo, naj bi imeli denar za nakupovanje potrebščin za vnuka??? A ni to stvar staršev otroka? Ali pa je zdaj tudi to moda, da morajo babice in dedki nakupovati zadeve za dojenčka? Poleg tega, glede na to, da so jim takoj rekli, da en mesec otroka ne bodo videli, je jasno, da niso hoteli priti v porodnišnico, če otroka ni bilo zraven. Jaz tudi ne bi hodila, sploh če bi vedela, da se porodnica v redu počuti in da ne želi mojega obiska.
Ogromno dojenčkov ima zlatenico, pa to ni razlog za odpoved vseh obiskov za mesec dni. daj no daj.
ja, seveda sta imela izgovore, kdo pa ne bi imel???? Nista dobrodošla mesec dni, zdaj pa lahko prideta, ker je tamlada blagovolila dovoliti. Naj gre v tri p.m.¨!!!!
Očitno jih ne maraš, ne? Karkoli bi rekla, bi uporabila proti njej. In en paket pleničk je super darilce, točno to, kar dojenček potrebuje in kjer ne moreš falit. če bi pa kupili kakšnega pajacka, bi pa spet kroj ne bi dober, pa številka ne, pa bogve kaj še….
Seveda ju kliče, ker ima slabo vest, ker ste ju odrinili popolnoma. In seveda oni ne pridejo, ker dobro vedo, da jih imate v zobeh in da so peto kolo in da karkoli bosta naredila, ne bo dovolj dobro, da bi se lahko kosala s PERFEKTNO BABI.
No, to pove vse. Bravo, perfektna babi in dedek, stanovanje sta jima prinesla k riti, jima ga opremila in vso opremo za dojenčka nakupila in še zdaj ju zalagata z vsem. Moj bog, no, a ti bereš, kaj pišeš? saj imaš totalno kontrolo nad mladima in seveda morajo biti hvaležni za vse, kar jim dajeta. A popkovino pa še niste prerezali? Tale vaš zet bo kaj kmalu odpeketal ali pa se bo totalno distanciral od vsega in samo še vegetiral ob tvoji ljubljeni hčerkici.
Seveda si, jasno da si.:))))
O, moj bog. Javi se čez 5 let, kako je z zetom in tvojo hčerjo. Roko dam v ogenj, da boš takrat vesela, da boš lahko tolažila svojo hčerkico, potem, ko jo je mož pustil. Ker takole protektivne mamice, ki se bo seveda ob vsem, kar je naredila za hčerikico, tudi vmešavala v njeno vzgojo, bila vsak dan pri njih itd. itd., hčerka jo bo itak poslušala in se zanašala nanjo, ker je mamina deklica in bo taka vedno ostala. Mož bo vedno izvisel v takem trikotniku. Ali bo tip, ki bo hitro prekinil zvezo ali pa bo iskal potrditve v okrilju druge ženske, in bil tvoji hčeri samo navidezni mož.
Aja, ne, ti se nikoli ne boš vmešavala, seveda ne. …. A ne vidiš, ženska, da si že do sedaj krepko preveč in pretirano vmešana. zet ti mora biti hvaležen na veke vekomaj, saj si tako dobra in radodarna in svetniška. Bog nas varuj takih mam.
ena babi zgoraj piše, da koliko je nakupila za otroka….pri nas je babi vedno dobrodošla…tako po moji kot po moževi strani…pa tudi ostali sorodniki….opreme pa ne maramo, da nam kupuje, ker težko vrjetno, da bi zadela tip vozička, ki ga želim pa še barvo po vrhu…če pa že pa bi bilo to way predrago darilo za sprejet….opremo kupujemo sami…če pa kdo prikakne kakih 10, 20€ zraven pa se ne bunimoŽ;)
meni ni jasno, kaj je tocno tak groznega, ce bo kdo popasel oci na vasem soncku za 5 min? se mu bo dejanko kaj tragicnega zgodilo? se bo mamici kaj zgodilo? ce jo sama prisotnost tuje osebe tako zelo nervira, potem taksna zakompleksana mama bolj skodi otroku kot ta tasca, ki si bo novorojencka pet minut ogledovala.
ma pri tej babi hčerka itak sprejme vse, kar babi predlaga oz. kao skupaj pregledajo, kaj bi lahko kupili, babi pa tako vedno najbolje ve. Ženska piše, da tudi sedaj skrbita z možem, da imajo tamladi “vse”. Pa kaj so nesposobni infantilneži, da morajo stari skrbeti zanje????
možje v takem zakonu hitro odpeketajo, zares ali samo v glavi in srcu, kar je skoraj isto. Hčerkica pa je itak samo na mamico navezana in se za zakon ne trudi. Obtoži “kurbirskega” moža, ki je dobil drugo in konec.
Jah kaj naj pa jaz recem, Dokler sem zivela z mozem sama v stanovanju, kakih 5 km stran od tasce, tasca nikoli ni prisla k nama na obisk. To je bilo meni ful cudno. Ko pa sem rodila in sem bila se v porodni sobi, se kri okoli mene. Tezek porod saj sem rodila po 28 urah, sokirana od bolecin, sploh se nisem dobro zavedala, kaj se dogaja okoli mene. Nakar pride sestra oz, ginekoliginja notri in mi rece, da imam obisk. Notri so uleteli tast, tasca in svak. Sestra me je samo pokrila z rjuho ker sem bila se vedno naga spodaj, ko so odsli iz sobe sem samo navzdol pogledala in sem videla da je rjuha cisto krvava. Swasta res od tegale obiska. Ampak takrat se nisem dobro zavedala kaj se sploh dogaja, sele potem je prislo za mano. V bolnico so prihajali skoz in domov ves cajt, vsak dan. In ob tem se res nisem pocutila dobro ker je bilo cisto prevec. Ampak mozu se nisem upala povedat, da nebi jaz kao izpadla nesramna. Ko sem mu to omenila enkrat po kaksnem mesecu, je ful branil svoje in spet sem jaz izpadla nesramna. Tko ti je to. Plus tega so mi dajali skoz obcutek manjvrednosti, da jaz nic ne znam, da tasca je rodila 5 otrok in ona ze ve kako se poskrbi za mojega otroka. Jaz kao ne vem nic…..
NIsem brala vsega, pa ti bom povedala samo kako je bilo v mojem primeru.
Živela pri tastu in tašči, ki mi po porodu ni pomagala nič. Povedali smo ji, da ker je otrok nedonošen in tehta samo 2 kilograma da ne želiva obiskov vsaj kakšen mesec, da otrok pridobi povprečno porodno težo in normalno porodni dan. Da sama lahko pride kadar želi. Naslednji dan je prišla sama + teta in stric. Vse sem morala streči dve ure, ker se nisem hotela kregat. Boleli so me šivi, ker sem imela zelo zahteven porod in bila kar šivana 7 šivov. Ko je prišla moja mama mi je likala cunje, pomivala posodo, mi skuhala kosilo, mi pomila po tleh. Mama je prišla delat v gospodinjstvu, da sem jaz lahko počivala in dojila otroka. Tako, da vprašte se zakaj je v veliko primerov tako. Men enostavno ni pasalo, da sem morala kuhat kave, strežt ljudi že naslednji dan po prihodu iz porodnišnice. Pa vem, da niso hoteli hudega, da niso enostavno razmišljali da sem utrujena in da me boljo šivi. Pomagala mi pa nič. Moja lastna mama, ki je živela 5 kilometrov stran je vsak dan skuhala kosilo in ga je mož pripeljal. KO je pa prišla, da naj peljeva otroka takoj naslednji dan k prababici, ker je stara in boh vedi koliko časa še bo, je pa možu počil film ji povedal, da če nisva bila dovolj jasna, da je otrok nedonošenček in da bo enostavno zelo slabo če kaj zboli – bila je zima in da bova otroka peljala ko si glede na težo opomore je bil pa neki časa mir. Včasih se mi zdi, da so zelo nerazumljivi in mislijo, da bodo še vendo ukazovali.
Tudi jaz svoje hčere nisem tega vprašala, ker sem videla, da se v redu počuti. Ali kaj rabi za dojenčka??? A to je zdaj normalno, da kar stari starši kupujejo stvari? Pa koliko si jim ti nakupila, res me zanima?
Pa zakaj, za božjo voljo, naj bi imeli denar za nakupovanje potrebščin za vnuka??? A ni to stvar staršev otroka? Ali pa je zdaj tudi to moda, da morajo babice in dedki nakupovati zadeve za dojenčka? Poleg tega, glede na to, da so jim takoj rekli, da en mesec otroka ne bodo videli, je jasno, da niso hoteli priti v porodnišnico, če otroka ni bilo zraven. Jaz tudi ne bi hodila, sploh če bi vedela, da se porodnica v redu počuti in da ne želi mojega obiska.
Ogromno dojenčkov ima zlatenico, pa to ni razlog za odpoved vseh obiskov za mesec dni. daj no daj.
ja, seveda sta imela izgovore, kdo pa ne bi imel???? Nista dobrodošla mesec dni, zdaj pa lahko prideta, ker je tamlada blagovolila dovoliti. Naj gre v tri p.m.¨!!!!
Očitno jih ne maraš, ne? Karkoli bi rekla, bi uporabila proti njej. In en paket pleničk je super darilce, točno to, kar dojenček potrebuje in kjer ne moreš falit. če bi pa kupili kakšnega pajacka, bi pa spet kroj ne bi dober, pa številka ne, pa bogve kaj še….
Seveda ju kliče, ker ima slabo vest, ker ste ju odrinili popolnoma. In seveda oni ne pridejo, ker dobro vedo, da jih imate v zobeh in da so peto kolo in da karkoli bosta naredila, ne bo dovolj dobro, da bi se lahko kosala s PERFEKTNO BABI.
No, to pove vse. Bravo, perfektna babi in dedek, stanovanje sta jima prinesla k riti, jima ga opremila in vso opremo za dojenčka nakupila in še zdaj ju zalagata z vsem. Moj bog, no, a ti bereš, kaj pišeš? saj imaš totalno kontrolo nad mladima in seveda morajo biti hvaležni za vse, kar jim dajeta. A popkovino pa še niste prerezali? Tale vaš zet bo kaj kmalu odpeketal ali pa se bo totalno distanciral od vsega in samo še vegetiral ob tvoji ljubljeni hčerkici.
Seveda si, jasno da si.:))))[/quote]
Dobro, da si ji malo napisala nazaj. Ker se mi zdi, da je ena izmed takšnih, ki je jezna na ves svet, ker bi morala starša od njenega moškega dajati denar in kupovati stvari – takšna sodobna snaha zraste takšna zato, ker so si starši odtrgali od ust, da je bilo otroku lepo, zdaj pa ta mlada pričakuje, da jo bodo tudi oni materialno razvajali. Snahica – zavedej se, da vama pripada SAMO in SAMO nujni delež od premoženja staršev – VSE DRUGO JE LE NJIHOVA DOBRA VOLJA IN DARILO. Koliko si pa ti njima že dala????? Zakaj se mi zdi, da vem odgovor?
Čisto iskreno? Jaz bi take tamlade ven iz hiše vrgla, da se tako obnašajo. Pa kakšne bedarije so zdaj to? Pri nas so oboji starši prišli dojenčka pogledat obakrat že v porodnišnico in tudi potem na obisk kadar so želeli. So pa toliko pametni, da jim je jasno, da pri dojenčku (in tudi kasneje v prvih letih) bolan pri majhnem otroku nimaš kaj počet.
Ta mlada sta zrela za k psihiatru.
A pa vi imate otroka prvi mesec v bajto zaprtega?
A na sprehod pa nič ne greste?
Ne boš mi rekla, da če je šla z otrokom na sprehod, da tašča niti pokukat ni smela v voziček….
Men se zdi vse skup kot en vlik kokošnjak naduvanih kokoši.
Tamlada je začela neke prckat, tastara pa se je namulila, bogi dedek pa cel mesec ni videl vnučke…