Elektrika za črno gradnjo
Par mesecev nazaj smo kupili manjšo hiško, sedaj pa sem ugotovila, da se iz te hiše na črno napaja z elektriko tudi sosed, ki ima tam vikend brez dovoljenj – po domače rečeno črno gradnjo. Rekel je da je to ustni dogovor s prejšnjim lastnikom in da bo plačeval razliko.
Jaz se s tem ne strinjam. Kaj lahko sedaj naredim? Prijavim njegovo črno gradnjo? Ali sem res lahko tudi jaz kaznovana, ker dobiva elektriko iz moje hiše?
Problem je ravno v tem, ke NI dober sosed. Rovari po cesti, kjer je pisana v ZK služnost in je naš edini dovoz do hiše, teče pa preko njegove parcele. Zdaj nam hoče cesto zoožat na dobra 2 m in z obeh strani postaviti ograjo, tako da recimo večje vozilo sploh ne bi moglo skozi – recimo gasilci, odvoz smeti ….
Dober dan
tudi jaz imam s sosedi težave. Elektriko ima na črno že več kot deset let,pa mu nihče nič ne more .
Sedaj urejam zadevo preko info – elektro,ker sem sosede prijavila ananimno,ogled so že opravili,kaj več mi niso vedeli povedati,če bodo kaj ukrepali. Njihova cev,ki je tanka,,ki sploh ni globoko zakopana v zemljo pelje mimo naše parcele.A to si vse lahko dovolijo’! Kdo bo za to odgovarjal?!
Ne morejo se skoz”šlepati”od drugih,pa ti sosdeje ti še osle kažejo in povrhu te še zmerjajo.
Naj uredijo zadeve,tako kot morajo biti.
Mi imamo urejeno vse uradno,zgleda da to za nekatere ne velja
Lep pozdrav.
[/code]